Україна одержить літаки F-16

21:06 19 травня 2023 р.

Фото до новини

Це стає очевидним після нинішнього повідомлення Адміністрації президента США.

Білий дім підтвердив, що США приєднуються до міжнародних зусиль із тренування українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, серед яких – літаки F-16. Про це повідомляє Голос Америки, пише Dailylviv.com.

У повідомленні від Адміністрації президента США мовиться:

"Президент Байден поінформував лідерів "Групи семи", що Сполучені Штати підтримають спільні зусилля з нашими союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включно з F-16, для подальшого зміцнення та вдосконалення можливостей ВПС України. Під час навчання протягом наступних місяців наша коаліція країн, які беруть участь у цих зусиллях, вирішить, коли фактично надавати літаки, скільки їх надамо та хто їх надасть".

За повідомленням, тренування відбуватиметься у Європі та триватиме місяці. "Сподіваємося, ми зможемо розпочати це навчання найближчими тижнями", – заявив високопосадовець.

"На сьогодні США та наші союзники й партнери зосередилися на забезпеченні України переважною більшістю систем, озброєння та навчання, необхідних для проведення наступальних операцій цієї весни та літа. Дискусії щодо вдосконалення українських Повітряних сил відображають нашу довгострокову відданість самообороні України", - мовиться у заяві.

США сигналізують союзникам, що не блокуватимуть експорт їхніх літаків F-16 в Україну

В Україну прилетять F-16: генсек НАТО вірить у це

Радник Меркель за те, щоб надати Україні американські винищувачі F-16

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів