В Україну прилетять F-16: генсек НАТО вірить у це

10:45 23 березня 2023 р.

Фото до новини

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що країни Заходу можуть розпочати постачання винищувачів F-16 Україні, оскільки кінцевої відмови від надання такої допомоги немає.

У Путіна немає найближчих планів щодо встановлення миру в Україні, тому Захід повинен підготуватися, щоб надавати Києву смертоносну допомогу впродовж тривалого часу, попередив генеральний секретар НАТО в інтерв’ю Guardian, пише Dailylviv.com.

«Президент Путін не планує миру, він планує нову війну», – продовжив Столтенберг, додавши, що Росія нарощує виробництво військової промисловості та «звертається до авторитарних режимів, таких як Іран чи Північна Корея, та інших, щоб спробувати отримати більше зброї». 

У результаті США, Великобританія, Франція, Німеччина та інші західні держави повинні бути готовими підтримувати Україну зброєю, боєприпасами та запасними частинами впродовж тривалого часу. «Потреба буде і надалі, тому що це війна на виснаження; мова йде про промислову спроможність забезпечувати підтримку», – сказав генеральний секретар НАТО.

Зараз бойові дії були настільки інтенсивними, що кількість використовуваних Україною артилерійських снарядів – від 4000 до 7000 на день проти 20 000 у Росії – перевершує західне виробництво. «Поточний рівень витрат на боєприпаси є вищим, ніж поточний рівень виробництва», – сказав Столтенберг, хоча нові контракти означають, що ситуація змінюється.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що країни Заходу можуть розпочати постачання винищувачів F-16 Україні, оскільки кінцевої відмови від надання такої допомоги немає.

«Ми повинні продовжувати розглядати потребу в більших можливостях», – сказав Столтенберг, підкресливши, що, не зважаючи на початкову очевидну відмову президента США Джо Байдена надати винищувачі американського виробництва, «не було прийнято жодних рішень щодо F-16s”.

За його словами, країни Заходу вже надали Україні достатню кількість техніки, включаючи танки, бойові машини та ракетну артилерію, для деокупації території.

Радник Меркель за те, щоб надати Україні американські винищувачі F-16

Український міністр вірить у постачання західними партнерами бойової авіації та далекобійних ракет

Кулеба просить літаки F-15, F-16 і системи ППО, щоб захищати НАТО

НАТО повертається до ідеї надати Україні МіГ-29 та F-16, - Bloomberg

У США пропонують надати $100 млн на навчання українських пілотів і техобслуговування бойових літаків F-15 і F-16

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів