Радянський авіапарк ЗСУ приречений - потрібні літаки F-16

10:02 15 травня 2023 р.

Фото до новини

Передання літаків четвертого покоління «+» Україні від авіаційної коаліції країн-членів НАТО - це необхідність для протистояння ворогу у повітряному просторі.

Про це повідомляє АрміяІнформ, пише Dailylviv.com.  

Говорячи у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» про авіаційну коаліцію країн-членів НАТО, які можуть допомогти Україні літаками четвертого покоління «+», речник Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат зазначив, що найоптимальнішим для вітчизняної військової авіації є саме F-16. 

— Ми давно дослідили й вивчили це питання, на різних майданчиках і платформах обговорювали його й дійшли висновку, що саме ці літаки потрібні нам. Найголовніше, що він здатний нести на собі всі необхідні засоби враження для ефективної протидії ворожим силам і засобам і, по-друге, їх у світі є в достатній кількості вже сьогодні, — підкреслив Юрій Ігнат.

Він також додав, що перехід Повітряних Сил України на сучасні бойові літаки НАТО - це необхідність, адже сьогоднішній авіапарк винищувачів, бомбардувальників, штурмовиків і транспортної авіації — все це зразки срср.

— Наймолодший наш літак 1991 року виробництва. Всі оригінальні деталі до літаків виробляються сьогодні на підприємствах країни-агресора. Тому подальша експлуатація, ремонт і обслуговування нинішнього авіапарку приречене. Нам потрібно переозброюватися на західні зразки, інших варіантів для ефективного протистояння окупанту ми не маємо, — наголосив речник Повітряних Сил.

В Україну прилетять F-16: генсек НАТО вірить у це

Радник Меркель за те, щоб надати Україні американські винищувачі F-16

Український міністр вірить у постачання західними партнерами бойової авіації та далекобійних ракет

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів