Удвічі більше вантажівок: на ПП Краківець-Корчова збільшують пропускну спроможність

10:09 20 червня 2022 р.

Фото до новини

У понеділок, 20 червня, в пункті пропуску Корчова-Краковець на польсько-українському кордоні в Підкарпатському воєводстві відбудеться спільна пресконференція представників урядів Польщі та України, присвячена поліпшенню транзиту.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У ній візьмуть участь, зокрема, голова Канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик, віцеміністр внутрішніх справ та адміністрації Бартош Ґродецький та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Кілька днів тому міністр Міхал Дворчик повідомив, що від цього тижня в пункті пропуску Корчова-Краковець зможе проходити контроль удвічі більше вантажівок, ніж досі. Йдеться передусім про перевезення українського зерна, якого не можна експортувати морським шляхом через російську блокаду портів у Чорному морі.

Минулого тижня відбулися переговори міністрів сільського господарства та інфраструктури Польщі та України. Опісля віцепрем’єр, міністр сільського господарства Генрик Ковальчик запевнив, що польська сторона надалі готова допомагати Україні, також вводити спрощення, задяки яким буде можливим експорт якнайбільшої кількості зерна. «Це має ключове значення в контексті запобігання загрозам продовольчій безпеці у зв’язку з війною в Україні», – наголосив польський міністр.

Український експорт піде через польські порти: Україна і Польща створять СП

Зі Західної України через Польщу, Румунію і Балтійське море: в Іспанію прибула перша партія зерна

Експорт української продукції все частіше йтиме через польські порти

Хмельницький з'єднають з Ряшевом енергомостом

Аграрні підприємства Львівщини: начальник ЛОВА повідомив про спеціалізацію

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів