У Росії знову військові навчання – як і напередодні окупації Криму (відео)

19:52 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

Упродовж найближчих двох днів, які колишній міністр оборони та екс-секретар РНБО Євген Марчук назвав найкритичнішими в історії України, поблизу її кордонів заплановано 40 вильотів штурмовиків, які випустять по наземних цілях 50 ракет класу «повітря-земля»

Як повідомляє сьогодні, 26 березня, «ТСН.ua», російські військові знову проводять мегамасштабні навчання по всьому своєму західному кордону й дуже близько від українського. Екіпажі штурмовиків «Су-25» Південного військового округу відпрацьовуватимуть авіаудари по об'єктах умовного ворога. 

Найближчі два дні на території Краснодарського краю – це недалеко від Криму – вони здійснять сорок вильотів та нанесуть п'ятдесят авіаударів по наземних цілях ракетами класу «повітря-земля» та керованими авіабомбами. Крім того, пілоти відпрацьовуватимуть ухилення від протиповітряної оборони супротивника за різних метеоумов та в різні години доби.

Навчальні польоти будуть і в Примор'ї. Там екіпажі «Су-27» та «Су-24» відпрацьовуватимуть ведення повітряного бою поодинці, у парах та ланками.

Інженерні частини Північного флоту відпрацюють спорудження та подолання мінно-вибухових загороджень під час висадки морського тактичного десанту на узбережжя. У Центральному військовому окрузі свої навчання проводять артилеристи. Вони відпрацьовують використання реактивних систем залпового вогню «Ураган».

Практикуються й в Абхазії. На полігони вийшли снайпери. Вони навчаються техніки прихованого пересування та навичок розвідування цілей. Стрільби ведуть з гвинтівок «СВ-98» та «СВД-С» на дистанціях до 1,2 км.

Навчання також розпочались і в Придністров'ї. Там миротворці відбивають навчальні атаки терористів, які намагаються захопити військове містечко.

Відтак «ТСН.ua» нагадує, що колишній міністр оборони та екс-секретар РНБО Євген Марчук вважає, що найближчі два дні стануть найкритичнішими в історії незалежної України.

Натомість тимчасово виконуючий повноваження глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський назвав сьогодні, 27 березня, провокацією інформацію про те, що Росія планує агресію на кордонах з Україною. Він, як передає кореспондент «Укрінформу», заявив на брифінгу у Верховній Раді: «Хочу спростувати інформацію про можливу агресію на кордонах України, яку поширюють ЗМІ протягом останніх двох днів. Усі наші органи: Міноборони, прикордонники, МВС, працюють у штатному режимі і продовжують роботу по виведенню наших військ та звільненню полонених у Криму».

Глава Адміністрації Президента. додав, що на північно-східних і південних кордонах держави не зафіксовано активності російських військ, а також запевнив: «Ми активно відстежуємо ситуацію на кордонах, активності російських військ не зафіксовано. Водночас ми здатні реагувати на будь-які провокації на цих кордонах, маємо досить сил. Інформація, що з'являється, має провокаційний характер. Це лише спроби РФ дестабілізувати ситуацію у країні зсередини».

Як повідомляв «Щоденний Львів», масове стягування російської військової техніки до українського кордону триває – інтернет-видання «The Kiev Times» опублікувало в четвер фоторепортаж про це, військова розвідка США попередила американський Конгрес, що ймовірність військового вторгнення Росії в Україну вища, аніж вважалося раніше, колишній перший заступник начальника Генштабу Ігор Кабаненко застерігає, що Путін готує вторгнення в Україну, керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» конкретизує, що Путін готує вторгнення по всьому фронту – від Чернігова до Донецька, до українського кордону стягують елітні російські танкові дивізії, колишній міністр оборони та екс-секретар РНБО Євген Марчук заявив у четвер, що найближчі два дні – найкритичніший момент в історії України, а російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер зауважує: якщо Путін планує захопити Схід і Південь України, тоді часу в нього обмаль, а російське ЗМІ стверджує, що Янукович оголосить військову операцію проти нової влади в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів