Російський ЗМІ стверджує, що Янукович оголосить військову операцію проти нової влади в Україні

16:54 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nr2.ru

Здійснити її він нібито збирається за «кримським сценарієм» – за допомогою «збройних формувань південно-східних областей України».

Інтернет-видання «The Kiev Times» звернуло увагу українських читачів на інформацію російських ЗМІ про те, що, за їх словами, «Янукович оголосить по телебаченню про початок військової операції проти нової української влади». «The Kiev Times» повідомляє, що таку непідтверджену інформацію поширила доволі популярна російська газета «Московський комсомолець» з посиланням на публікацію у менш відомому виданні «Наша Версия», підписану явно псевдонімом «Влад Кримський».

А той стверджував, що 25-26 березня Віктор Янукович оголосить у своєму виступі на одному з українських телеканалів про початок військової операції проти нової влади в Україні. І хоч ані 25-го, ані 26-го березня цього не сталося, однак сьогодні, як повідомляв «Щоденний Львів», ведуча передачі «Свежый взгляд» на «Радио Вести» Ксенія Туркова повідомила, що 28 березня Янукович знову виступить у Ростові

«Влад Кримський» стверджував також, що Янукович нібито планує здійснити операцію за допомогою якихось «збройних формувань південно-східних областей України». Тобто – фактично за тим же сценарієм, за яким відбулася окупація Криму «зеленими чоловічками», котрі виявилися військовослужбовцями Російської Федерації.

Про те, хто ж входять до складу нібито існуючих «збройних формувань південно-східних областей України», «Влад Кримський» не повідомляє. Він натомість запевняє, що «його джерела» називають кількість бійців формувань – до 30 тисячі осіб, а також стверджують, що нібито у них – найсучасніше озброєння, а утримуються вони начебто за рахунок якихось південно-східних олігархів.

Утім, за твердженням цих же «джерел», операція обмежиться лише Києвом, після чого «країна розділиться, а кордон буде встановлено по Дніпру». Однак «Московський комсомолець» зауважує, що жодних доказів на користь висунутої версії «Влад Кримський» не приводить, а в якості непрямих доказів наводить лише проросійські мітинги в Донецьку, Харкові, Луганську та Херсоні, де протестуючі тримають плакати із закликами до Януковича, аби він повернувся й повалив нову київську владу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів