Путін готує вторгнення по всьому фронту – від Чернігова до Донецька, – експерт

23:16 26 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це попереджає в середу керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.


Відео: ТСН.ua

Він розпочав коментувати підсумки 24 березня на сайті групи «Інформаційний опір» традиційно – «з поганого:

1. Російське угруповання військ на наших кордонах стало наростати за рахунок прибуття нових підрозділів і частин у Брянській області РФ. Раніше ми бачили скупчення військ на території Ростовської області, на північ їх було значно менше.

Це означає, що Путін готує вторгнення відразу по всьому нашому «східному фронті» – від Чернігова до Донецька.

Що цікаво, 23 березня міжнародні спостерігачі здійснили інспекційний політ над прикордонними територіями РФ. На цей час Москва відвела війська від кордонів в Ростовській області, а в Брянській їх і так тоді було небагато. Тільки інспектори відлетіли – війська полізли до кордону, як таргани. Загалом, треба було бути повним лохом, щоб вірити Кремлю.

Єдине, що обнадіює – той факт, що Збройні сили України на сьогодні встигли перегрупуватися, наші прикордонники взяли під серйозний контроль кордон, спецслужби активно нейтралізовують російську «п’яту колону» в наших східних областях. Все це загрожує серйозно зіпсувати плани Кремля.

2. За фактом України залишилася без ВМС. Ми сьогодні давали повний розклад: 10 кораблів і суден залишилися під українським прапором, 51 – захоплені окупантами.

Зараз Міноборони України веде переговори, щоб повернути хоч щось з вкраденого агресором. Але ми вже знаємо: якщо Путін сказав «не брав» – значить, вже не поверне. Хоча спробувати варто хоча б за ради пристойності.

З хорошого:

1. Агресія проти України вже влітає росіянам в копієчку. Відтік капіталу з початку року з РФ вже досяг 70 мільярдів доларів. Світовий банк сьогодні видав прогноз: якщо ситуація з волі Путіна буде погіршуватися, російський ВВП цього року впаде на 1,8%. Після зростання на 1,3% минулого року – різниця відчутна.

Сьогодні ж президент Ради ЄС ван Ромпей, президент США Обама і президент Єврокомісії Баррозу клятвено пообіцяли: ЄС і США готові вдарити санкціями в повну силу, якщо Путін буде і далі чудити.

Зрозуміло, що цьому неадекватний хоч кіл на голові теши. Але якщо вже пішли відчутні збитки – вже добре. Подивимося, що в Кремлі сильніше – агресивність або жадібність.

2. Коли я писав ці рядки, стало відомо: шістьох наших офіцерів-командирів, викрадених в Криму терористами під назвою «російські військові», все ж звільнили. Зараз вони прямують через Чонгар в Генічеськ. Потім – до Києва.

Я можу тільки зітхнути з полегшенням. Наші герої на волі – і це позитив.

Взагалі я не злий. Але хочу від усього серця побажати нашим російським друзям тієї підлості і мерзоти, в океані якої вони топили наших військових у Криму весь цей час. Нехай захлинуться нею.

3. Збройні сили України проведуть в Харківській області навчання «Весняна злива».

Кожному зрозуміло, яке потужне військово-політичне значення можуть мати сьогодні навчання на сході України. Наша армія потроху, зі скрипом, з вибухаючими танками і падаючими літаками, але виходить з 20-річного летаргічного сну. Вона вперше за всі роки незалежності України починає розуміти, навіщо вона взагалі існує. Втім, як і вся країна».

Як повідомляв «Щоденний Львів», до українського кордону стягують елітні російські танкові дивізії, військову техніку перевозять на північ Криму, МЗС України зауважило стягнення до її кордонів найбоєздатніших російських військ, до України намагаються проникнути російські диверсійні групи й запускають також із розвідувальною метою літаки й гелікоптери, українські прикордонники зафіксували за добу понад 40 рейсів російських безпілотників, а за 7 км від села Стрілкове на Херсонщині нишпорили два кораблі ВМС РФ, один з яких – розвідувальний, колишній перший заступник начальника Генштабу застерігає, що Путін готує вторгнення в Україну, а російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер зауважує: якщо Путін планує захопити Схід і Південь України, тоді часу в нього обмаль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів