Військова розвідка США попередила Конгрес про очікуваний нею напад Росії на Україну (відео)

09:10 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mediasapiens.ua

Вона сповістила американських сенаторів, що ймовірність військового вторгнення вища, аніж вважалося раніше.


Відео: ТСН.ua

Як повідомляє сьогодні, 26 березня, телерадіокомпанія «CNN», до такого висновку військова розвідка США дійшла у зв'язку з «тривожними симптомами, що з'явилися в останні три-чотири дні».

Американські військові експерти очікують ударів по Луганську, Донецьку й Харкову, а також «ривка на Придністров'я».

Вони також не виключають спроби Росії захопити території у Прибалтиці. Командувач силами НАТО, генерал Філіп Бридлав , сказав конгресменам, що зосереджених біля кордонів російських сил для вторгнення цілком достатньо.

За даними американської розвідки, в районах Ростова-на-Дону , Курська і Бєлгорода зосереджене угруповання чисельністю понад 30 тисяч солдатів – переважно в складі моторизованих підрозділів, призначених для швидких кидків. Окрім того, в стан мобілізаційної готовності приведені підрозділи, розташовані в глибині російській території.

26 березня міністр оборони США Чак Хейгл поінформував британського колегу Філіпа Гаммондома, що Росія упродовж останніх днів нарощує військові сили на кордоні з Україною.

Як повідомляв «Щоденний Львів», колишній перший заступник начальника Генштабу застерігає, що Путін готує вторгнення в Україну, керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук конкретизує, що Путін готує вторгнення по всьому фронту – від Чернігова до Донецька, до українського кордону стягують елітні російські танкові дивізії, військову техніку перевозять на північ Криму, МЗС України зауважило стягнення до її кордонів найбоєздатніших російських військ, а російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер зауважує: якщо Путін планує захопити Схід і Південь України, тоді часу в нього обмаль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів