У Різдвяній проповіді Папа Франциск не закликав Путіна зупинити війну в Україні

08:46 25 грудня 2022 р.

Фото до новини

Ввечері, 24 грудня, Папа Франциск відслужив у базиліці Святого Петра у Ватикані нічну Різдвяну святу месу, під час якої виголосив проповідь.

Повний текст цієї проповіді можна прочитати на сайті Ватикану, пише Dailylviv.com.

Папа Франциск у проповіді згадав про ненажерливість людства у споживанні, що спричиняє багато війн, але не назвав конкретно винуватця найбільшої нині агресії в світі - диктатора Кремля Путіна. Хоча багато коментаторів вважають, що кілька речень з проповіді Папи Франциска описують дії саме керівника Росії. Для цього вони слово "ближніх" у своїх коментарях замінюють на слово "сусідів. А в оригінальному перекладі проповіді українською мовою Папа Франциск сказав так:

"...Люди в світі, спрагнені влади та грошей, поїдають навіть своїх ближніх, своїх братів і сестер. Як же багато війн! У скількох місцях також і сьогодні топчуть гідність і свободу! І завжди головними жертвами людської ненаситності є беззахисні та слабкі. Також і під час цього Різдва людство, ненаситне грошей, влади та насолод, не знаходить місця, як це трапилося з Ісусом, для найменших, для багатьох ненароджених дітей, убогих, забутих. Маю на думці, насамперед, дітей, поглинутих війнами, бідністю та несправедливістю".

Папа Римський пропонує менше купувати різдвяні подарунки, а натомість жертвувати Україні

Садовий подарував Папі Франциску хрест з осколком російської ракети, який витягнули з пораненої дівчинки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів