Папа Римський має особистого медбрата

22:29 4 серпня 2022 р.

Фото до новини

В історії Ватикану посада папського медбрата з’явилася вперше. Така необхідність пов’язана передусім зі станом здоров’я Папи Франциска.

Папа Римський Франциск назвав свого особистого медбрата. Це відбулось у четвер, 4 серпня, у Ватикані. Ним став Массіміліано Страппетті. Після минулорічної операції на кишківнику Папа Римський сказав, що Массіміліано врятував йому життя. Це перша подібна посада у Ватикані. 

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Пресслужба Ватикану повідомила, що Страппетті став «особистим помічником у справах здоров’я» Папи. Медбрат мешкатиме в Будинку Святої Марти разом із 85-річним Франциском, щоби дбати про його здоров'я.

Досі у Папи був лише особистий лікар – професор Роберто Бернабей. Раніше Страппетті працював у реанімаційному відділенні клініки Gemelia в Римі.

З одного боку, це призначення є виявом поваги до Страппетті, який понад рік тому порадив Папі негайно зробити операцію на кишківнику. З іншого боку, це ознака того, що Франциск потребує постійного догляду через проблеми зі здоров’ям. Наразі йдеться про сильний біль у колінах і труднощі в пересуванні.

Під час нещодавнього візиту до Канади Папа Римський щодня користувався колісним візком. Повернувшись з виснажливої ​​подорожі, у середу Франциск прийшов на загальну аудієнцію, спираючись на палицю.

Повертаючись до Риму, він сказав журналістам, що не зможе продовжувати свою подорож у нинішньому темпі і змушений обмежити свої плани.

Через два дні після повернення Папи Ватикан анонсував триденне паломництво його до Казахстану на міжрелігійний з’їзд у вересні, де в Нур-Султані, столиці Казахстану, він мав би зустрітися з московським патріархом Кірілом.

Нагадаємо, що саме станом здоров’я Папи пояснюється його неможливість відвідати Україну.

Папа Франциск закликав припинити нелюдяне кровопролиття в Україні

З Ватикану до Львова: Папа Римський подарував автомобіль швидкої допомоги дитячій лікарні

Третя світова війна розпочалася, – Папа Римський Франциск

Папа Римський побоюється, що може розпочатися ядерна війна

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів