У Польщі, на кордоні з Україною, розгорнули британську систему ППО Sky Sabre

22:46 6 липня 2022 р.

Фото до новини

Британська система ППО «Sky Sabre» вже розгорнута в Польщі. За даними Інформаційного радіоагентства (IAR), наразі мобільні комплекти готуються до експлуатації та проходять останні перевірки. Комплекси ППО «Sky Sabre» розташовані в південно-східній частині Польщі, на ділянці кордону з Україною.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Це не перша техніка, яка надійшла над Віслу в рамках посилення охорони східної частини польського неба. Невдовзі після агресії Росії проти України уряд США вирішив передати з Німеччини до Польщі дві пускові батареї «Patriot».

Тепер, зі свого боку, керівництво Міністерства національної оборони Польщі повідомило, що до країни прибули британські танки «Challenger», які будуть підтримувати підрозділи 18-ї механізованої дивізії. Міністерство оборони не повідомляє, де саме працюватимуть танки британського союзника.

За даними IAR, «Challenger»були скеровані до Ряшева, до батальйону танків Підгальської бригади. Британці скерували 14 танків і додаткові машини захисту.

Довідка

Комплекс Sky Sabre складається з центру управління ракетами «земля — повітря» (SAMOC), радіолокаційного комплексу Giraffe agile mutlibeam (GAMB), пускової установки і ракет.

Радар Giraffe (GAMB)

До складу Sky Sabre входить радар середньої дальності Giraffe Agile Multi Beam 3D, який обертається на 360 градусів на висувній щоглі та може сканувати простір на відстані до 120 км на предмет загроз. Sky Sabre може одночасно відстежувати 24 цілі.

Система передання даних

З'єднання радару і ракет, а також наведення на цілі, у комплексі Sky Sabre відбувається за допомогою інноваційної комп'ютерної системи. Також система забезпечує «Link 16» - тактичну лінію передачі даних, яка дозволяє Sky Sabre ділитися своєю інформацією з кораблями Королівських ВМС, системами Королівських ВПС та союзниками, забезпечуючи повну інтеграцію зі Збройними Силами Великобританії та силами НАТО.

Для забезпечення управління боєм, управління, зв’язку комп’ютерів та розвідки використовується інтегрована модульна система MIC4AD (C4I Air & Missile Defense System). Система MIC4AD розроблена для Rafael Advanced Defense Systems компанією Mprest за технологією, що використовується у ізраїльському протиракетному щиті «Залізний купол».

Ракети

У системі застосовуються зенітно-повітряні модульні ракети загального призначення (CAMM), вагою 99 кг. кожна, вдвічі важчі за вагу Rapier і мають утричі більшу дальність. Вони можуть розвивати швидкість 2300 миль на годину, знищуючи винищувачі, дрони і розумні бомби з лазерним наведенням.

На пусковій установці встановлені вісім ракет, які стріляють різноспрямованим способом, що значно зменшує її слід та робить комплекс менш помітною ціллю для супротивників. Пускова установка вдвічі швидше перезаряджається, ніж Rapier.

Небо західної України закриє Польща: умова

Польща збудує бази НАТО

На сході Польщі проходять військові навчання НАТО, в яких бере участь Швеція

НАТО розпочинає масштабні військові навчання

Постійне командування США у Польщі зможе реагувати на всьому східному фланзі,- Байден

На саміті НАТО в Мадриді мають погодити додаткові бойові підрозділи, які швидко перекидатимуть на східний фланг

Найближча до України штаб-квартира армії США буде розміщена в Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів