Найближча до України штаб-квартира армії США буде розміщена в Польщі

11:19 4 липня 2022 р.

Фото до новини

Це фундаментальна зміна політики США і НАТО загалом.

Віцепрем’єр-міністр Польщі Маріуш Блащак в ефірі Польського радіо прокоментував заяву президента США Джозефа Байдена про план відкрити штаб-квартиру Корпусу армії США в Польщі. На думку Блащака, це фундаментальна зміна політики США і НАТО загалом. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«У Польщі ми маємо штаб корпусів у Щецині від Багатонаціонального Корпусу НАТО “Північний Схід”. Маємо штаб-квартиру дивізії НАТО в Ельблонзі. Тобто маємо різні натівські інституції. Натомість бракувало нам американських військових інституцій, адже США – лідер НАТО. І я не маю жодних сумнівів, що присутність американських військових на польській землі просто відлякує, відлякує керівників Кремля», – розповів віцепрем’єр.

Маріуш Блащак зазначив, що хоча НАТО є однією з основ безпеки Польщі, поляки самі також повинні розвивати свій оборонний потенціал:

«Ми бачимо на прикладі війни, яку розв’язала Росія проти України, що якби українці не були такі дієві, якби не опиралися, то ввесь вільний світ їм не допомагав би. Їм допомагають, тому що вони обороняються. Основне завдання, яке стоїть перед польською владою і яке стоїть переді мною як міністром оборони, – це зміцнення польських збройних сил», – переконаний Блащак.

Польща збудує бази НАТО

На сході Польщі проходять військові навчання НАТО, в яких бере участь Швеція

НАТО розпочинає масштабні військові навчання

Постійне командування США у Польщі зможе реагувати на всьому східному фланзі,- Байден

На саміті НАТО в Мадриді мають погодити додаткові бойові підрозділи, які швидко перекидатимуть на східний фланг

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів