У Львові прем'єр Польщі запалив свічку на могилі українських воїнів, які загинули в російсько-українській війні

18:51 19 квітня 2022 р.

Фото до новини

На терені Цвинтаря львівських орлят у Львові прем'єр Польщі, зокрема, запалив свічку на могилі українських воїнів, котрі загинули під час російсько-української війни.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький поклав квіти та запалив пам’ятні свічки на Польському військовому меморіалі у Львові (так званому Цвинтарі львівських орлят), зокрема на могилі Невідомого солдата та на могилі воїнів, загиблих у нинішній російсько-українській війні. Раніше цього дня він відкрив у Львові модульне містечко для внутрішньо переселених осіб, побудоване з ініціативи польського уряду.

Моравєцький запевнив українців у постійній допомозі з Польщі. Прем’єр підкреслив, що такі тимчасові притулки потрібні, коли мільйони людей залишаються без даху над головою. Він нагадав, що в Україні є шість мільйонів внутрішніх переселенців.

Моравєцький наголосив, що Польща виконує свій обов'язок перед українцями, які борються також за поляків: «Ми не можемо залишити наших сусідів на самоті».

«Ми робимо все, щоб захистити українських жінок і дітей», - сказав прем'єр-міністр. За його словами, понад триста людей знайдуть притулок у містечку, розташованому в Стрийському парку. Моравєцький сповістив, що в Україні буде збудовано більше подібних спецпоселень, зокрема у містах навколо Києва.

Прем'єр-міністр підкреслив, що умови проживання в містечку тимчасові, призначені для людей, які зараз не мають іншого притулку. Він додав, що є люди із зруйнованих росіянами регіонів: «Ми тут спілкувалися з дітьми зі Слов’янська, зі сходу України, є люди з Маріуполя, Бучі та Донецька. Все це свідчить про масштаби руйнувань в Україні», - сказав він.

Прем’єр-міністр також сказав, що українські солдати лікуються у лікарнях Польщі. Глава уряду запевнив, що в разі потреби Польща зможе прийняти щонайменше десять тисяч поранених українських воїнів.

Прем'єр-міністр Моравєцький також звернувся до Європейської комісії з проханням запустити фонд солідарності з Україною. «Немає чого чекати, не можна допускати нових злочинів в Україні», – додав він.

У містечку, яке відкрито у Стрийському парку у Львові, є 88 житлових модулів. Кожен умебльований та під’єднаний до опалення і електрики. Також у містечку є комунальна їдальня та санітарний корпус.

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

У Львові вже немає місць у готелях, хостелах та вільних квартир

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

У Львові встановлюють модульні містечка, одержані з Польщі

Російські війська намагатимуться захопити третину території України, - прем'єр-міністр Польщі

 

У Польщі призначили уповноваженого уряду у справах біженців від війни з України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів