Прем’єр-міністр Польщі відкриває у Львові модульне містечко для внутрішніх біженців

14:10 19 квітня 2022 р.

Фото до новини

У вівтрок, 19 квітня, очільник польського уряду Матеуш Моравєцький відкриє у Львові контейнерний житловий комплекс для внутрішньо переміщених осіб, які змушені евакуюватись з українських міст і селищ, де ведуться найзапекліші бої з російськими окупантами

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький вирушає до Львова, щоб відкрити модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб, які були змушені залишити свої домівки, рятуючись від небезпеки. Будівництво таких житлових комплексів є ініціативою польського уряду.

Про візит очільника Польщі у соціальних мережах повідомив керівник кабінету прем'єр-міністра Міхал Дворчик. За його словами, у контейнерному житловому комплексі прихисток знайдуть жінки та діти, які втікають зі сходу України від російської агресії. Перше модульне містечко у Львові складається з 88 житлових контейнерів. У житловому комплексі зможуть жити 350 людей. Кожен контейнер умебльований, підключений до опалення та електромережі. На території модульного містечка також є їдальня та санітарний корпус.

Треба нагадати, що від початку розгорнення повномасштабної війни росії проти України, приблизно 4,5 мільйона українців виїхали за кордон, а понад 10 мільйонів – залишили свої домівки через руйнівну війну та вирушили до інших українських міст у пошуках безпеки.

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

У Львові вже немає місць у готелях, хостелах та вільних квартир

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

У Львові встановлюють модульні містечка, одержані з Польщі

На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів