У Львові провели закриту сесію міськради: що вирішували

19:09 30 червня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні відбулося перше засідання сесії Львівської міської ради в час воєнного стану. З питань безпеки сесія була закритою. Про основні рішення, які прийняли на засіданні, розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

«Питань назбиралося багато. Розглядали найважливіші. Питання №1 – це підтримка нашої екосистеми UNBROKEN. Приємно, що польська компанія PZU прийняла рішення виділити 1 млн злотих, які поступають на рахунок лікарні швидкої допомоги, щоб реалізувати цей проєкт.

Частина сесії була повністю закритою, бо розглядали питання, які стосуються підтримки наших Збройних сил. Так, за останній час з міського бюджету ми виділили більше 61 млн грн для ЗСУ і ця сума постійно збільшується. Відтак для нас сьогодні є пріоритетом підтримка наших Збройних сил, Територіальної оборони, підтримка медиків, соціальний захист, організація освітнього процесу. Так, з 1 вересня плануємо, що всі школи запрацюють.

Вцілому, достатньо конструктивно провели засідання.

Чому не було сесії в прямому ефірі? Виключно з питань безпеки. Ми домовилися з колегами депутатами, що завершуємо наше засідання і повністю даємо весь матеріал», - пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Також сьогодні, у межах дерусифікації, у Львові перейменували 8 вулиць та ще 11 - у громадах. Мер наголосив на важливості цього рішення.

«Я дуже гордий, що тепер Львів має вулицю Кардинала Гузара. Для мене це важливо. Маємо вулицю Ірини Калинець. Чисто символічно, що тепер є вулиці Гостомелівська, Чорнобаївська і Херсонська. І сьогодні всі одностайно підтримали рішення, щоб була вулиця Руфа, який багато зробив і це дасть можливість більше про нього дізнатися», - сказав міський голова Львова.

У Львові у комендантський час затримано 11 нетверезих водіїв

ГО заборгувала місту 1 млн грн за користування землею, - суд

Львівські школярі частіше стрілятимуть на уроках

Ризик нападів на західну Україну, в тому числі на Львівщину, з боку Білорусі зростає, - Садовий

У Львові заборонили дві церкви

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів