У Червонограді в церкві намалювали пророчу фреску з Путіним

16:01 8 березня 2022 р.

Фото до новини

На фресці «Страшний суд», у храмі святого Йосафата в Червонограді, президент країни-агресора вже 5 років у пеклі. Разом з гербом СРСР і багатьма іншими символами зла.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Одну з найбільших церков у Західній Україні освятили у 2007 році. Будували 14 років. Її висота понад 58 м, а площа має 1000 м кв. Вирізняється святиня яскравими розписами.

На вівтарі можна побачити ікони Богородиці та Христа у вишиванках. На стінах є зображення Хрещення Русі та визначних постатей УГКЦ та України, зокрема Андрея Шептицького, Йосифа Сліпого, Степана Бандери, Євгена Коновальця, Романа Шухевича, Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Грушевського, гетьманів Івана Мазепи і Богдана Хмельницького та інших.

Біля виходу, за давньою традицією, зобразили судний день. У пеклі можна впізнати російського президента, який став уособленням бюрократа, вбивці, що вчиняє злочини проти людства. Фреска з’явилась у церкві напередодні Великодня у 2017 році.

«Задум був, щоб залишити історичну для наступних поколінь якусь таку згадку, що відбувалося в нашій історії. І саме ця фреска страшного суду, мабуть, є така унікальна, бо зображений персонаж для України зробив багато зла», - поділився Роман Сковрон, священник храму святого Йосафата.

За словами отця Романа, у цей екстримальний час та й завше ми маємо відчувати підтримку одне одного і пам’ятати про молитву. «Це наша зброя на духовному фронті, тому єднаймося нею з Богом і нехай вона зі щирого нашого серця лине: за наших захисників, за президента, за всю нашу Україну і мир у ній. Не панікуймо, зберігаймо спокій, бо ми непереможні, коли довіряємо Богові», – зазначає Роман Сковрон. Зараз у храмі проводять для дітей, зокрема і евакуйованих з Києва, Дніпра, Харкова, табір миру, де намагаються відволікти усіх від пережитого.

На Львівщині заховали музейні експонати від воєнних загроз

До Львова евакуювали музикантів Луганської обласної філармонії

У Львові безцінні вітражі і скульптури огороджують щитами для захисту від можливих руйнувань

Освітлення на вулицях області та підсвітки фасаду будівель не вимикатимуть

На Львівщині заховали музейні експонати від воєнних загроз

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів