ЦРУ знає, що Китай готується дати зброю Росії

08:36 26 лютого 2023 р.

Фото до новини

США вже наклали санкції на китайські компанії, які надавали несмертельну підтримку російським найманцям, включаючи супутникові зображення, які допомагали наводити зброю під час бою.

В ексклюзивному інтерв'ю CBS News директор ЦРУ Білл Бернс підтвердив можливість того, що Китай може надіслати летальну допомогу Росії у війні проти України. Про це пише Dailylviv.com.

«Ми впевнені, що китайське керівництво розглядає можливість надання смертоносного обладнання», - сказав Бернс модератору телепрограми «Face the Nation» Маргарет Бреннан у п’ятницю. 

Відкриття того, що президент Китаю Сі Цзіньпін планує цю ескалацію, є різкою зміною порівняно з попередніми оцінками адміністрації Байдена. Раніше цього місяця Білл Бернс сказав студентам Джорджтаунського університету, що Сі «дуже неохоче надавав Росії ту зброю для використання в Україні, в якій росіяни дуже зацікавлені».

Бернс підкреслив, що Китай ще не ухвалив рішення про передачу летальної допомоги Росії, і пролив світло на логіку рішення адміністрації Байдена оприлюднити інформацію про такі наміри Китаю.

"Ми також не бачимо, що остаточне рішення ще прийнято, і ми не бачимо доказів фактичних поставок летального обладнання", - сказав Бернс. «І тому, я думаю, міністр Блінкен і президент вважали важливим чітко пояснити, якими будуть наслідки цього».

Минулого тижня держсекретар Ентоні Блінкен сказав "Face the Nation", що Китай активно розглядає можливість надання летальної підтримки, включаючи зброю та боєприпаси, щоб допомогти Москві у її війні проти України. За кілька тижнів до вторгнення Росії в Україну президент Росії Путін і Сі Цзіньпін підтвердили своє партнерство. 

США вже наклали санкції на китайські компанії, які надавали несмертельну підтримку російським найманцям, включаючи супутникові зображення, які допомагали наводити зброю під час бою. 

«Я думаю, що китайці також намагаються зважити наслідки того, що ми висловили занепокоєння щодо надання смертоносного обладнання», — сказав Бернс, відповідаючи на запитання, чи знало ЦРУ про позицію Сі Цзіньпіна. 

«Немає жодного іноземного лідера, який би уважніше спостерігав за досвідом Путіна в Україні, за розвитком війни, ніж Сі Цзіньпін», — сказав Бернс.

Китай і Росія погодилися докласти більше зусиль "для поліпшення глобального управління"

Китай застеріг Росію від використання ядерної, біологічної та хімічної зброї

Президент Китаю Сі Цзіньпін заговорить про мир у річницю війни

РФ вчиняє в Україні злочини проти людяності, - віцепрезидентка США

Китай каже, що Рада Безпеки ООН має допомогти припинити війну в Україні

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів