Китай і Росія погодилися докласти більше зусиль "для поліпшення глобального управління"

09:51 22 лютого 2023 р.

Фото до новини

Китайський дипломат Ван І зустрівся у вівторок у Москві з головою Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, йдеться в повідомленні МЗС КНР.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com

У тексті сказано, що обидва чиновники погодилися протистояти «менталітету холодної війни, блоковому протистоянню та ідеологічній опозиції» - ледь прихована критика США - і докласти більше зусиль для «поліпшення глобального управління», очевидно маючи на увазі Пекін і Москву. прагнення змінити світовий порядок на свою користь.

Ван і Патрушев також «обмінялися думками» щодо України, додається в заяві, не повідомляючи деталей.

Ван зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сєргєєм Лавровим у середу, повідомляє російське державне ЗМІ ТАСС з посиланням на МЗС Росії. Хоча жодна з країн не уточнила, чи буде Ван вести переговори з президентом, речник Кремля Пєсков заявив у понеділок, що «ми не виключаємо» такої зустрічі.

Китайсько-російське партнерство: Ван прибув до Москви лише через кілька днів після того, як  офіційні особи США  публічно висловили занепокоєння щодо того, як продовження партнерства Китаю з Росією може вплинути на війну в Україні. Керівництво Китаю заявило про неупередженість у конфлікті, але відмовилося засудити вторгнення Росії, натомість  розширивши торгові зв’язки та продовживши спільні військові навчання,  у тому числі цього тижня.

Китай каже, що запропонує мирний план для України: головний дипломат називає конфлікт - війною

Президент Китаю Сі Цзіньпін заговорить про мир у річницю війни

Китай каже, що Рада Безпеки ООН має допомогти припинити війну в Україні

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів