Прес-секретар президента Росії заперечує його домовленість з Порошенком про припинення вогню

12:21 3 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lawinrussia.ru

Речник президента РФ Дмітрій Пєсков вперто блефує, що Росія «не є стороною конфлікту».

Прес-секретар Путіна – Дмітрій Пєсков – заявив сьогодні, 3 вересня, що президенти України й Росії «не домовлялися про припинення вогню в Україні, оскільки РФ – не сторона конфлікту». За його словами, сторони лише «обговорювали те, як вирішити конфлікт».

Пєсков стверджує також: «Путін і Порошенко дійсно обговорили кроки, які б сприяли б припиненню вогню між ополченцями та українськими силовиками. Домовлятися про припинення вогню Росія не може фізично, оскільки не є стороною конфлікту».

Про це повідомляє в середу російська інфорагенція «РИА Новости». Натомість керівник «міжнародної інформаційної служби політвідділу» так званого «міноборони» терористичного угруповання «ДНР» Владислав Бриг заявив сьогодні, 3 вересня, що рашисти не припинять вогонь доти, поки на Донбасі перебувають українські війська.

За його словами, «в «ДНР» «сумніваються, що всі українські підрозділи, які беруть участь в силовий спецоперації на сході країни, підкоряться рішенню президента Петра Порошенка про безстрокове припинення вогню в регіоні, оскільки він не всіх контролює». Бриг стверджує також, що «не знає ні про які домовленості з «ДНР» з приводу припинення вогню».

Інтернет-видання «Українська правда», яке передає в середу його заяву, додає: «У Кремлі про це мовчать».

Як інформував «ЩЛ», прес-служба Президент України заявила в середу: «Петро Порошенко провів телефонну розмову з Путіним. Результатом розмови стала домовленість про постійне припинення вогню на Донбасі. Було досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які сприятимуть встановленню миру».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів