Китай каже, що запропонує мирний план для України: головний дипломат називає конфлікт - війною

17:50 18 лютого 2023 р.

Фото до новини

Пекін готовий представити свою мирну пропозицію для України, заявив його головний дипломат у суботу на Мюнхенській конференції з безпеки, у рідкісному зауваженні, в якому український конфлікт назвали війною.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

"Ми звичайно, можемо продовжувати вигукувати свою позицію на міжнародних конференціях, подібних до цієї, але я пропоную, щоб ми також почали мислити спокійно, особливо для моїх друзів у Європі", — сказав він.

«Нам потрібно подумати про те, яких зусиль ми можемо докласти, щоб покласти край цій війні», — додав Ван.

Багато лідерів Європейського Союзу в Мюнхені залишаються обережними щодо намірів Пекіна, оскільки Ван закликав європейські країни змінити свій підхід до війни.

Віцепрезидентка США  Камала Гарріс  у суботу заявила, що США «занепокоєні» тим, що Китай продовжує підтримувати Росію з початку війни в Україні.

А президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сказала CNN у суботу: «Нам потрібні додаткові докази того, що Китай не співпрацює з Росією, і ми зараз цього не бачимо».

Китай неодноразово відмовлявся засудити агресію Росії в Україні. Наприкінці 2022 року президент Росії Владімір Путін сказав своєму китайському колезі Сі Цзіньпіну, що їхнє партнерство є як ніколи важливим перед обличчям «безпрецедентного тиску» Заходу. Сі Цзіньпін повторив послання Путіна про єдність, заявивши, що дві країни повинні «зміцнити стратегічну координацію» і «внести більше стабільності у світ», повідомляє китайське державне ЗМІ Xinhua.

Президент Китаю Сі Цзіньпін заговорить про мир у річницю війни

РФ вчиняє в Україні злочини проти людяності, - віцепрезидентка США

Китай каже, що Рада Безпеки ООН має допомогти припинити війну в Україні

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів