Три балістичні ракети КНДР впали в Японське море

08:31 31 грудня 2022 р.

Фото до новини

Вони пролетіли майже 350 кілометрів на максимальній висоті близько 100 км.

Про це повідомило агентство Kyodo, пише Dailylviv.com.

Північна Корея випустила три балістичні ракети вбік Японського моря в суботу, повідомило міністерство оборони Японії, в останній серії випробувань зброї, які підвищили напруженість у регіоні.

Ракети, запущені близько 8 години ранку з околиць столиці Пхеньяна, пролетіли близько 350 кілометрів на максимальній висоті близько 100 км, перш ніж впасти поблизу східного узбережжя Корейського півострова, повідомило міністерство.

У 2022 році Північна Корея випустила ракети 37-й раз, поновивши найвищий рівень таких запусків за останній рік. Останній запуск відбувся 23 грудня.

Вочевидь ракети впали за межами виключної економічної зони Японії, і не повідомляється про пошкодження літаків або кораблів, повідомило міністерство.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда доручив офіційним особам швидко надати необхідну інформацію громадськості, забезпечити безпеку літаків і кораблів і підготуватися до надзвичайних ситуацій, повідомляє його офіс.

Уряд висловив протест Північній Кореї через посольство Японії в Пекіні через останні запуски, що порушують резолюції Ради Безпеки ООН.

Індійсько-тихоокеанське командування США заявило, що дії, вжиті Північною Кореєю, офіційна назва якої Корейська Народно-Демократична Республіка, не становлять безпосередньої загрози для персоналу чи території США, або для Японії та інших союзників.

Кім Чен Ин вперше показав свою доньку під час запуску нової балістичної ракети

Ви надто божевільні для нас: Північна Корея відмовила Путіну в допомозі

Російські ракети, ймовірно, летіли у готель у Львові: у коригуванні звинувачують телеканал Кореї

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів