На похороні королеви Єлизавети II не буде диктаторів з відсталих країн

13:53 15 вересня 2022 р.

Фото до новини

Нікого з представників Росії, Білорусі, Сирії, Венесуели, Афганістану і М'янми навіть не запросили.

Похорон Єлизавети II, який відбудеться в понеділок, збере у Великій Британії небувалу кількість провідних світових політиків і королівських осіб. Минулими вихідними їм було розіслано офіційні запрошення, і, як очікується, на похорон приїде близько 500 голів держав і світових знаменитостей. Про це повідомляє BBC, пише Dailylviv.com

Більшості іноземних лідерів було запропоновано прибути комерційними рейсами, щоб уникнути корків і заторів, а розвозити їх будуть централізовано автобусами. Вестмінстерське абатство може вмістити близько 2200 осіб.

Очікується, що попрощатися з королевою прибудуть члени королівських сімей Європи, багато з яких є кровними родичами Єлизаветі II.

Король Бельгії Філіп і королева Матильда, а також король Нідерландів Віллем-Олександр з дружиною королевою Максимою і матір'ю, в минулому теж королевою Беатрікс, вже підтвердили, що прибудуть до Лондона.

Король Іспанії Філіп з дружиною Летісією, а також представники королівських сімей Норвегії, Данії, Швеції і Монако також прийняли запрошення.

Білий дім підтвердив, що президент США Джо Байден з першою леді Джилл Байден приїде на похорон, проте в адміністрації дали зрозуміти, що в загальному автобусі вони не поїдуть.

Очікується, що на похорон з'їдуться всі лідери країн Співдружності, де королева була головою держави.

Прем'єр-міністри Австралії, Нової Зеландії і Канади вже ухвалили запрошення. Хоча більшості країн дозволено надіслати лише голову уряду з супутником чи супутницею, для 14 країн Співдружності, де король Карл є головою держави, зроблено невеликі послаблення. Від них зможуть бути глава уряду з супутником, генерал-губернатор з супутником, верховний комісар (так називають послів цих країн у Великій Британії) і ще 10 його гостей, які представляють суспільство країни.

За деякими даними, прем'єр-міністр Бангладеш Шейх Хасіна, яка багато років очолює країну, і президент Шрі-Ланки Раніл Вікрамасінгхе також прибудуть на похорон.

Індія буде представлена ​​президентом країни (це церемоніальний пост) Драупаді Мурму.

Запрошення прийняли прем'єр-міністр Ірландії Міхол Мартін, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, президент Італії Серджіо Маттарелла і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Президенти Південної Кореї і Бразилії також підтвердили свою присутність.

Очікується, що на похорон прибудуть японський імператор Нарухіто, президент Туреччини Реджеп Ердоган і президент Франції Еммануель Макрон.

Голову КНР Сі Цзіньпіна, який цього тижня виїхав з країни вперше з початку 2020 року, також запросили. МЗС Китаю поки що заявило лише, що Пекін "розглядає можливість відправлення делегації високого рівня".

Іран, щодо якого, як і раніше, діють жорсткі санкції, буде представлений на рівні посла.

Представників Північної Кореї і Нікарагуа також запрошено лише на рівні своїх послів, а не голів держав.

Представників Росії, Білорусі, Сирії, Венесуели, Афганістану і М'янми на похороні не буде.

Росію і Білорусь не запросили через вторгнення на територію України або використання території для такого вторгнення.

Померла королева Великобританії Єлизавета II

У центрі Львова вивісили прапор Великої Британії

Новий король Великобританії - Карл ІІІ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів