Світовий рекорд: Львів і українці в 47-ми країнах одночасно заспівали "Ой у лузі червона калина"

16:42 28 червня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 28 червня, у День Конституції України встановили світовий рекорд з одночасного виконання пісні «Ой у лузі червона калина». Її заспівали 1086 учасників у 47 країнах світу. Голова локація була на площі біля пам’ятника Кобзареві у Львові.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький привітав мешканців Львівщини та українську діаспору за кордоном із Днем Конституції України.

«Славень Українських Січових Стрільців «Ой у лузі червона калина» став справжнім гімном протистояння українців російським окупантам у цій повномасштабній війні. Його виконують на передовій, на концертах, у церквах і не лише в Україні, а й в усьому світі. 

Навіть Pink Floyd випустив кавер із вокалом Андрія Хливнюка. Заспіваймо і ми сьогодні «Ой у лузі» на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові – так душевно та гучно, щоб всі наші друзі чули та єдналися.

Ми пам’ятаємо, хто ми і яке у нас коріння. Дякуємо Збройним Силам України, що можемо зібратись під мирним небом. Ніколи не забувайте, що єдиним джерелом влади в Україні є український народ», – зазначив очільник області.

До вітань долучились українці з Литви, Франції, Туреччини, Канади та інших країн. Вони висловили своє захоплення волелюбністю українського народу та мужністю захисників.

Співорганізатор заходу та керівник Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк зазначила, що мета рекоду – об'єднати усіх українців, показати, що ми є сильною нацією, яка докладає максимум зусиль для перемоги. Також під час події збирали кошти в межах «1000 автомобілів свободи», ініціативи начальника Львівської ОВА, у межах якої на передову захисникам хочуть передати тисячу машин. 

Усі разом виконали Державний Гімн України, а після – заспівали «Ой у лузі червона калина» та зафіксували рекорд.

На Львівщині зафіксували національний рекорд

У Львові встановлено рекорд з безперервного читання напам’ять авторської поезії (відео, оновлено) 

Марш і концерт українців у Варшаві на знак вдячності полякам

У Львові дасть безкоштовний концерт всесвітньо відомий французький віолончеліст Готьє Капюсон

У Берліні 16-річний син нацгвардійців зі Львова відкрив благодійний концерт для допомоги Україні

У Варшаві відбудеться концерт солідарності з Україною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів