Суд у США визнав право Трампа штурмувати Білий дім у 2024 році

16:32 18 листопада 2023 р.

Фото до новини

У США суд штату Колорадо визнав право колишнього президента США Дональда Трампа на участь у наступних виборах голови держави, не зважаючи на його причетність до штурму Капітолію на початку 2021 року.

Про це повідомляє Associated Press, пише DailyLviv.com.

Суд вважає доведеним, що Дональд Трамп спровокував заворушення, але при цьому в судовому рішенні окремо обумовлюється, що він може балотуватися на виборах президента у 2024 році.

Представник експрезидента у суді категорично відкинув причетність Трампа до штурму Капітолію. Раніше аналогічні рішення винесли суди у Міннесоті та Мічигані.

Справи про дискваліфікацію Трампа розглядаються відповідно до 14-ї поправки до Конституції США, яка забороняє обіймати державну посаду після участі у заколоті або повстання проти країни. Автори позовів вимагають відмовити Трампу у праві участі у виборах, звинувачуючи його у підбурювання до нападу на Білий дім у січні 2021 року з метою перешкодити Конгресу затвердити перемогу Джо Байдена під час президентських виборів 2020 року.

Згідно з останніми опитуваннями Дональд Трамп лідирує на попередніх виборах від Республіканської партії. У разі перемоги у праймеріз він зможе висувати свою кандидатуру на виборах президента у 2024 році.

Нагадаємо: Трамп вважає, що Путін припустився величезної помилки, вторгнувшись в Україну. При цьому колишній президент США Дональд Трамп в ефірі телеканалу CNN відмовився назвати Путіна воєнним злочинцем та не відповів на запитання, кого хоче бачити переможцем у війні Росії проти України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів