Президент Росії Путін колись постане перед судом Міжнародного кримінального суду, - прокурор

00:51 18 березня 2023 р.

Фото до новини

Головний прокурор МКС Карім Хан заявив у п’ятницю, що президент Росії Владімір Путін колись постане перед судом Міжнародного кримінального суду.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

"Ніхто не повинен відчувати, що у нього є безплатний пропуск", - сказав він.

«Я думаю, що ті, хто вважає це неможливим, не розуміють історії, тому що головні нацистські військові злочинці, (колишній президент Югославії Слободан) Мілошевич, (колишній політик боснійських сербів Радован) Караджич, (колишній військовий офіцер боснійських сербів Ратко) Младич, колишній (ліберієць) Президент Чарльз Тейлор, (колишній прем’єр-міністр) Жан Камбанда з Руанди, Хіссен Хабре (колишній президент Чаду). Усі вони були могутніми, могутніми особистостями, але вони опинилися в залах суду, поведінку яких розглядали незалежні судді. І це також дає підстави для надії на те, що закон може, яким би важким він не був, закон може бути вищим", - сказав Хан.

Міжнародний кримінальний суд у п’ятницю видав ордери на арешт Путіна та російського чиновника Марії Львової-Бєлової у зв’язку з імовірною схемою примусової депортації тисяч українських дітей до Росії.

«Я вважаю, що повідомлення повинно полягати в тому, що основні принципи гуманності зобов’язують усіх. І ніхто не повинен відчувати, що у нього є вільний доступ. Ніхто не повинен відчувати, що може діяти безпідставно, і, безумовно, ніхто не повинен відчувати, що він може діяти та вчиняти геноцид чи злочини. проти людяності або безкарні воєнні злочини», – сказав Хан.

Домовилися у Львові, що Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії РФ відкриють у Гаазі

Cпецтрибунал для Росії: Міжнародного кримінального суду замало

Путін підтвердив удари по Україні з високоточної зброї великої дальності

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

 

Путін не розраховує на ЗС Росії: на кого зробив ставку

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів