Домовилися у Львові, що Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії РФ відкриють у Гаазі

09:09 5 березня 2023 р.

Фото до новини

Під час конференції «United for Justice» у Львові генеральні прокурори країн-членів спільної слідчої групи (JIT) підписали додаток до Угоди про створення JIT щодо початку роботи на базі Євроюсту Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора України, пише Dailylviv.com

Створення Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії РФ ініціював Офіс Генерального прокурора за підтримки Євроюсту, Міжнародного кримінального суду та у партнерстві з Литвою, Польщею, Латвією, Естонією, Словаччиною та Румунією. 

«Ми відчуваємо підтримку та згуртованість наших міжнародних партнерів задля нашої головної цілі - притягнення до відповідальності агресора. Відкриття міжнародного центру у Гаазі - ще один юридичний крок для цього», - наголосив Генпрокурор України Андрій Костін. 

За словами Президента Євроюсту Ладіслава Хамрана, створення Центру допоможе забезпечити тісну співпрацю між партнерами. Він також запевнив, що Євроюст готовий надати технічну допомогу для початку його роботи. 

Генеральні прокурори країн-членів JIT обговорили організаційні та операційні деталі для початку роботи Центру. У Гаазі працюватимуть прокурори та слідчі країн-учасниць JIT, розглядається також можливість залучення прокурорів з інших країн. У майбутньому до роботи Міжнародного центру можуть бути залучені експерти. 

«Ми поставили перед собою амбітні завдання. Я сподіваюся, що Міжнародний центр в Гаазі запрацює вже влітку», - заявив Андрій Костін.

Львів відвідав Генпрокурор США: візит не анонсували з міркувань безпеки

Зеленський у Львові звернувся до учасників конференції United for Justice

До Львова приїхав прокурор Фрайбурга, який долучиться до реформування українського правосуддя

United for Justice або юридичний Рамштайн: Львів, березень

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів