Львів відвідав Генпрокурор США: візит не анонсували з міркувань безпеки

22:08 3 березня 2023 р.

Фото до новини

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд здійснив неоголошений візит до України в п’ятницю. Це - його другий візит до країни після вторгнення Росії.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

За словами представника Міністерства юстиції, поїздка не була оголошена з міркувань безпеки.

За словами посадовця, Гарланд був запрошений до Львова генпрокурором України та приєднався до президента Володимира Зеленського на конференції «Єдині заради справедливості».

"Генеральний прокурор "провів кілька зустрічей і підтвердив рішучість притягнути Росію до відповідальності за злочини, скоєні під час її несправедливого та неспровокованого вторгнення проти її суверенного сусіда", - сказав чиновник.

Ця поїздка відбулася майже через два тижні після того, як президент Джо Байден здійснив свою першу поїздку в Україну з початку війни, і є однією з кількох поїздок, здійснених членами кабінету Байдена.

Міністр фінансів Джанет Єллен нещодавно також відвідала Україну, щоб зустрітися із Зеленським.

Міністерство юстиції вжило кількох заходів, щоб притягнути російський уряд та його прихильників до відповідальності з початку вторгнення.

У середу Гарланд свідчив у судовому комітеті Сенату, що, на його думку, російський уряд скоює злочини проти людяності, і заявив, що Міністерство юстиції підтримує зусилля Гааги з розслідування та судового переслідування цих злочинів.

«Сполучені Штати підтримують те, що зараз розробляється в Гаазі за підтримки Євроюсту, розглядаючи можливість створення такого суду [щоб висунути звинувачення у злочинах агресії]», — заявив Гарленд.

До Львова приїхав прокурор Фрайбурга, який долучиться до реформування українського правосуддя

United for Justice або юридичний Рамштайн: Львів, березень

Російські окупанти почали вчиняти злочини проти людяності, - міністр оборони

Кожна держава в світі має визнати геноцид українського народу, - ВРЦіРО

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів