Трибунал за злочини агресії Росії проти України створюють євродепутати

09:30 19 січня 2023 р.

Фото до новини

На пленарному засіданні в Страсбурзі 19 січня євродепутати проголосують за резолюцію про створення спеціального трибуналу для злочинів агресії Росії проти України.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Прийняттю документу передували дебати 17 січня з цього приводу.

Робота в ЄС над спеціальним трибуналом повинна початися негайно, вважають депутати.

«Якщо ми хочемо миру, ті, хто його руйнує, повинні бути покарані. Затримки у відправленні правосуддя означають відмову в правосудді», — сказав литовський євродепутат і колишній прем’єр-міністр Андрюс Кубілюс із групи християнських демократів під час дебатів.

«Ми повинні надіслати зброю в Україну, щоби вона здобула перемогу над агресором, але ми також повинні забезпечити притягнення до відповідальності за злочини агресії та притягнення до відповідальності російських політичних і військових осіб», — наголосила екс-міністерка закордонних справ Анна Фотиґа, виступаючи від імені консерваторів.

У проєкті резолюції йдеться про те, що воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид, вчинені на території України, підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, але в нинішній ситуації він не має компетенції судити злочин агресії Росії. Тому, як стверджують депутати Європарламенту, цю прогалину потрібно усунути та створити спеціальний трибунал з цього питання.

Генасамблея ООН усунула росію з Ради з прав людини: як країни голосували

Росія не виконує рішення Міжнародного Суду ООН про припинення війни в Україні

Російські окупанти почали вчиняти злочини проти людяності, - міністр оборони

Кожна держава в світі має визнати геноцид українського народу, - ВРЦіРО

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів