До Львова приїхав прокурор Фрайбурга, який долучиться до реформування українського правосуддя

18:03 3 березня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні до Львівської мерії завітав Клаус Гоффманн, прокурор Фрайбурга. Він входить до Консультативної групи, завданням якої є притягнення до відповідальності росіян за жорстокі злочини в Україні.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Під час зустрічі з мером Львова Андрієм Садовим обговорили низку проєктів для спільного втілення.

Спершу мер розповів гостю про екосистему підтримки і турботи про людей НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), яку вибудовують у Львові. Зокрема, про центр реабілітації, містечко для матусь та поранених переселенців, сучасні біонічні протези, які встановлюють у Львові, а також про мрію збудувати тут масштабний протезний завод. Адже сьогодні близько 20 тисяч українців потребують протезування.

Клаус Гоффманн висловив свою підтримку усім українцям. А відтак, обговорив з Андрієм Садовим можливість проведення цього року концертів за участю піаніста-віртуоза, який грає однією рукою на фортепіано, а також благодійного футбольного матчу наступного року.

Також на зустрічі обговорили реформування системи правосуддя в Україні.

«Враховуючи, що сьогодні Україна на 50% наповнює бюджет своїми ресурсами, це шанс для нас викорінити корупцію раз і назавжди. Але це треба робити дуже мудро. Суди, прокуратура мають дати неймовірний імпульс для цієї боротьби. Нам важливо почути ваші мудрі думки та ідеї», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні в Україні є два фронти – боротьба з росією і боротьба з корупцією. Це тривалий процес, але я оптиміст і вірю, що ваша країна це зможе здолати. Прокурори мають розуміти, що вони служать суспільству, тут важливий етичний аспект», - сказав прокурор Фрайбурга Клаус Гоффманн.

Відтак, домовились попрацювати над ідеєю проведення у Львові конференції на тему правосуддя для юристів, суддів та прокурорів, студентів юридичних вишів.

Фотограф без руки і ніг документує у Львові постраждалих від війни пацієнтів лікарні

У Львові просять Польщу долучитись до створення центру для людей похилого віку

Ляшко у Садового презентує проєкт Національного центру реабілітації, аналогів якого немає у світі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів