Зробили перше в історії офіційне тюремне фото президента США

09:37 25 серпня 2023 р.

Фото до новини

Експрезидент США Дональд Трамп у четвер прибув до в'язниці у столиці в столиці штату Джорджія, Атланті, і формально здався як обвинувачений у кримінальній справі.

Про це інформує BBC, пише Dailylviv.com.

Трампа відразу відпустили, оскільки на початку тижня суддя ухвалив рішення залишити його на волі до суду під заставу в 200 тисяч доларів.

Прокурор округу Фултон в Атланті звинувачує Трампа у спробі переглянути результати президентських виборів 2020 року. Згідно з офіційним обвинуваченням, він вимагав цього від місцевих політиків-республіканців, які обіймають офіційні виборні пости у владі. Сам експрезидент ці звинувачення відкидає.

У в'язниці округу Фултон Трамп, який приїхав із аеропорту у великому кортежі, пробув лише близько 20 хвилин. Його зареєстрували як ув'язнений номер P01135809, взяли відбитки пальців та сфотографували.

Дональд Трамп став першим серед колишніх і чинних президентів Сполучених Штатів обвинуваченим у кримінальних справах, а опублікована у четвер фотографія — першим в історії офіційним тюремним фото президента США. Це вже четверта кримінальна справа проти Трампа, але у трьох попередніх випадках її не фотографували або не публікували фотографію.

На сайті в'язниці з'явилася і картка реєстрації на обвинуваченого Дональда Трампа: чоловік, білий, зріст 6 футів 3 дюйми (190 см), вага 215 фунтів (97 кг), волосся солом'яного кольору, блакитні очі.

З в'язниці Трамп вирушив назад до аеропорту, звідки вилетів до штату Нью-Джерсі, де він мешкає на території одного зі своїх гольф-клубів.

Перед вильотом, в аеропорту, він звернувся до репортерів з короткою промовою і заявив, що мав повне право ставити під сумнів результати виборів.

"Ці вибори були підтасовані, це були вкрадені вибори", - повторив Трамп свої твердження, хибність яких була неодноразово доведена і визнана і судами в США, і навіть соратниками Трампа щодо Республіканської партії.

Як нагадують кореспонденти Бі-бі-сі в США, Трамп, згідно з висунутим у Джорджії звинуваченням, не просто «піддав сумніву» результати виборів і не заперечував їх у суді, на що, безумовно, має повне право, а намагався в телефонних розмовах натиснути на місцевих посадових осіб, республіканців, щоб ті «знайшли ці 11 780 голосів», яких йому не вистачило в Джорджії для перемоги над Джо Байденом.

Експрезидент усі звинувачення постійно називає «полюванням на відьом» та переслідуванням політичного супротивника з боку членів та прихильників Демократичної партії.

Перед прильотом до Джорджії він вкотре звинуватив у цьому прокурора округу Фултон Фані Вілліс, яка веде справу проти нього. Вілліс представляє Демократичну партію (окружний прокурор США — це виборна політична посада). У постах у своїй власній соцмережі Truth Трамп заявляв, що Вілліс зайнята полюванням на нього замість того, щоб боротися з небувалою хвилею злочинності, що захлеснула Атланту.

Як зазначає Бі-бі-сі, останнє твердження — неправда: щодо рівня злочинності Атланта нічим не виділяється серед великих міст США.

77-річний Трамп має намір знову висуватися на президентських виборах наступного року та лідирує серед претендентів на роль кандидата від Республіканської партії.

Разом із Трампом у цій справі звинувачуються ще 18 осіб, зокрема колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані та колишній голова апарату Білого дому Марк Медоуз.

Усі вони мають зареєструватися у в'язниці округу Фултон до полудня п'ятниці, і половина з них уже це зробила, а один поплічник Трампа, лідер руху «Голосу чорношкірих за Трампа» Харрісон Флойд, навіть залишився в попередньому ув'язненні, оскільки поки не домовився про звільнення під заставу.

Дональда Трампа звільнено до суду під заставу за умови, що він не намагатиметься загрожувати свідкам і спільникам, у тому числі через соцмережі, і контактувати з іншими обвинуваченими буде лише через адвокатів.

Трамп став першим експрезидентом США, якого формально взяли під варту

У Трампа з'явився ще один конкурент на виборах 2024 року

Трамп заявив, що його заарештують у вівторок

Наступні 48 годин будуть критичними для Трампа - CNN

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів