Старт юридичного переслідування: у лондонському суді подано позов українців проти Прігожина і ПВК Вагнер

16:04 7 грудня 2022 р.

Фото до новини

Адвокати Великобританії почали судове переслідування російської ПВК "Вагнер", щоби довести її терористичну природу та відсудити компенсації потерпілим українцям.

Про це інформує DW, пише Dailylviv.com.

Британський правник Джейсон МакК'ю у середу, 7 листопада, заявив у Києві про початок юридичного переслідування російської ПВК "Вагнер" та її спонсорів. Він повідомив, що 1 листопада в лондонському суді вже подано позов українців проти Євгенія Прігожина і ПВК "Вагнер", що стало стартом міжнародної юридичної кампанії "Народ України проти "Групи Вагнера". Британський адвокат домагатиметься подання групових позовів від українців, замороження активів спонсорів російських терористів, відсудження в них компенсацій українцям, що потерпіли від російської агресії, й визнання РФ державою-спонсоркою тероризму.

"Це є кампанія цивільного права зі стратегічного судового переслідування військової машини Путіна по цілому світі від імені України з метою отримання репарацій", - зазначив МакК’ю на пресконференції в Києві. Раніше МакК’ю вже виграв в британському суді справу проти Прігожина на користь журналістської слідчої агенції Bellingcat.

В межах цієї кампанії МакК’ю планує досягти чотирьох цілей. По-перше, пояснив він, отримати "справжні, а не символічні репарації для компенсації" страждань жертв війни в Україні. По-друге, домогтися відповідальності й розплати винних у скоєнні воєнних злочинів. По-третє, розкрити  правду про "військову машину Путіна" і дискредитувати її брехню. По-четверте, викрити російських загарбників і показати їх тими, хто вони є - "терористами корумпованої держави, яка наймає терористів для ведення війни". Британський правник заявив про намір в такий спосіб зірвати плани військової машини Путіна через масове переслідування в цілому світі. 

Кухар Путіна Прігожин послав Європарламенту бандитську мітку - закривавлену кувалду

Командування армії Прігожина - це колишні спецпризначенці

Видалятимемо відразу обидві нирки і печінку: Пригожин пообіцяв втручання у вибори в США

На штурм Києва готують кадировців і вагнерівців

Вагнергейт і кріт у Києві: погляд з Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів