США попереджають про ганебну угоду між Росією і КНДР

08:48 1 вересня 2023 р.

Фото до новини

Дві держави-ізгої перебувають у центрі перемовин щодо зброї.

Про це повідомила CNN, пише Dailylviv.com.

Росія та Північна Корея (КНДР), за даними американської розвідки, активно просувають» свої переговори про потенційну угоду щодо зброї, яка забезпечить значну кількість боєприпасів для різних типів систем озброєння, включаючи артилерію.  

Адміністрація Байдена заявила в середу, що вона як і раніше стурбована тим, що дві держави-ізгої перебувають у центрі перемовин щодо зброї, і що після поїздки російського міністра оборони Сєргєя Шойгу до Північної Кореї минулого місяця друга делегація російських офіційних осіб відвідала Пхеньян для подальших обговорень щодо потенційної угоди.

На додаток до другої делегації, президент Росії Владімір Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин обмінялися листами, «пообіцявши збільшити двосторонню співпрацю», за словами координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джона Кірбі.

«Ми як і раніше стурбовані тим, що КНДР продовжує розглядати можливість надання військової підтримки російським військовим силам в Україні, і ми маємо нову інформацію, якою ми можемо поділитися сьогодні, що переговори щодо зброї між Росією та КНДР активно просуваються», — сказав Кірбі. «Після цих переговорів обговорення на високому рівні може продовжитися в найближчі місяці».

«За цими потенційними угодами Росія отримає від КНДР значну кількість і кілька типів боєприпасів, які російські військові планують використовувати в Україні. Ці потенційні угоди також можуть включати постачання сировини, яка допоможе оборонно-промисловій базі Росії», — сказав Кірбі, пообіцявши, що США вживуть прямих заходів щодо санкцій на будь-які організації, залучені до потенційної угоди, і закликав Пхеньян припинити переговори.

Раніше в цьому місяці Міністерство фінансів США наклало санкції на мережу, яка ухиляється від санкцій, спрямовану на підтримку збройових угод між Росією та Північною Кореєю.

Кірбі також сказав, що спроби Росії отримати зброю з таких місць, як Іран і Північна Корея, є явним сигналом занепокоєння Москви.

«Немає іншого способу дивитися на це, ніж відчай і слабкість, чесно кажучи», — сказав Кірбі.

Лінда Томас-Грінфілд, посол США в ООН, також звинуватила Росію і Північну Корею в переговорах щодо угоди про постачання зброї під час засідання Ради Безпеки США в середу.

Грінфілд назвав це "ганебним" і порушенням ухвалених Росією резолюцій Ради безпеки.

Наприкінці минулого року Пхеньян поставив піхотні ракети та ракети російським найманцям Вагнера для їхніх військ в Україні, а західні офіційні особи заявили, що Іран постачав Росії зброю для використання в Україні. Іран та Північна Корея заперечують ці заяви.

Кім Чен Ин вперше показав свою доньку під час запуску нової балістичної ракети

Ви надто божевільні для нас: Північна Корея відмовила Путіну в допомозі

Російські ракети, ймовірно, летіли у готель у Львові: у коригуванні звинувачують телеканал Кореї

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів