Соціологи виявили категорії поляків, які частіше заявляють про допомогу українцям

21:20 29 червня 2022 р.

Фото до новини

74% респондентів вважають, що після війни Польща має налагодити тіснішу політичну та економічну співпрацю з Україною.

77% респондентів вважають, що війна в Україні загрожує безпеці Польщі, згідно з останнім дослідженням Центру опитування суспільної думки (CBOS). Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Протилежної думки дотримується 17% респондентів і 6% відповіли «важко сказати».

74% респондентів вважають, що після війни Польща має налагодити тіснішу політичну та економічну співпрацю з Україною.

Відсоток людей, які сприймають ситуацію в Україні як небезпеку для Польщі, нижчий серед молоді (67% у віковій групі 18-24 проти 84% серед найстарших респондентів). Рідше війну Росії проти України сприймають як загрозу й прихильники лівих – 74 % проти 84% симпатиків правих.

Автори дослідження також зазначають, що, хоча переважна більшість поляків (82%) все ще підтримує прийом біженців з України, нинішній результат відповідає тенденції до зниження, яка спостерігається з квітня.

Опитування також показало, що відсоток поляків, які заявляють, що вони або члени їхніх родин допомагають біженцям з України, залишається порівняно стабільним і наразі становить 52%.

Автори дослідження зазначили, що жителі великих міст, люди з вищою освітою, які краще оцінюють своє матеріальне становище і беруть участь у релігійних обрядах, частіше заявляють про допомогу українцям. Також наголошувалося, що важливий і рівень інтересу до політики – що він вищий, то частіше респонденти заявляють про допомогу біженцям.

Зібрані дані показують, що найпопулярнішою формою надання допомоги виявилося надання біженцям речей, таких як їжа, одяг чи засоби гігієни. Далі йдуть грошові перекази, надання прихистку, організація зборів та інших акцій допомоги чи допомога в різних справах в управлінні, поліклініці чи школі.

Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів