Соратник Трампа вів з росіянами переговори про окупацію частини України

11:22 28 травня 2024 р.

Фото до новини

Відповідно до «угоди» Росія мала б отримати східну, промислову частину України.

Колишній федеральний прокурор Сполучених Штатів Америки Ендрю Вайсман стверджує, що близький соратник Дональда Трампа розмовляв з оточенням путіна щодо можливої ​​анексії частини України росією. За його словами, переговори відбувалися без прямої згоди Трампа.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Як зауважує кореспондент Польського радіо Марек Валкуський, Ендрю Вайсман був членом команди американського прокурора Мюллера, який розслідував втручання Кремля у президентські вибори в США. У своїй книзі «Там, де закінчується закон» Вайсман писав, що колишній радник 45-го президента США Пол Манафорт зустрічався з близьким приятелем путіна Костянтином Килимником, із яким разом вони узгодили план щодо захоплення росією частини України.

Читайте також: Трамп почав продавати Біблії, щоб покрити судові виплати

«Ми перехопили електронне листування між Костянтином Килимником і Полом Манафортом щодо цієї угоди. Для того, щоби домовленість набула чинності, Дональду Трампу було б достатньо лише "блимнути оком"», — розповів прокурор в інтерв'ю для телеканалу PBS.

З «угоди» виникало, що росія мала б отримати східну, промислову частину України.

Читайте також: Трамп підіграє Кремлю

У 2016 році Пол Манафорт очолював передвиборчу команду Дональда Трампа, але пішов у відставку, коли стало відомо про його контакти з представниками кремля.

Цьогоріч він знову приєднався до штату експрезидента, але пішов у відставку після статті, опублікованої у Washington Post. Сам Трамп нещодавно у розмові з Fox News заявив, що готовий погодитися на анексію частини України.

Нагадаємо: Трамп вважає, що Путін припустився величезної помилки, вторгнувшись в Україну.

Читайте також: Трамп-президент віддасть на поталу росії союзників США в НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів