Росія готується до великої битви: американці повідомили подробиці

10:20 28 січня 2023 р.

Фото до новини

Президент Росії Володимир Путін готує новий наступ, щоб відновити ініціативу, який може розпочатися вже в лютому або березні 2023 року.

Про це інформує Інститут вивчення війни США (ISW) з посиланням на інсайдерів Bloomberg, пише Dailylviv.com.

"Російські чиновники, радники Кремля та інші обізнані особи, які говорили на умовах анонімності, нібито повідомили  Bloomberg, що Путін прагне провести новий великий наступ, і що він вірить, що це дозволить Росії виграти війну в довгостроковій перспективі, попри невдачі Росії досі, - йдеться в повідомленні.

Цей звіт узгоджується з поточною оцінкою та прогнозом ISW про те, що Кремль, ймовірно, готується здійснити рішучу стратегічну дію - швидше за все в Луганській області - впродовж наступних шести місяців, спрямовану на відновлення ініціативи та припинення нинішньої низки операційних успіхів України. Раніше ISW оцінювало, що вирішальною стратегічною дією в Луганській області може бути або великий наступ, або російська оборонна операція з розгрому та використання українського контрнаступу.

Як вважають експерти, недавні обмежені російські наземні атаки в Запорізькій області можуть бути спрямовані на розосередження українських сил і створення умов для наступу на Луганськ. Росія передислокує частини 2-ї мотострілецької дивізії з Білорусі в Луганську область. Ця недавня подія свідчить про запланований російський наступ. Цей новий наступ навряд чи буде спрямований на північну Україну з Білорусі. Як і раніше немає ознак того, що російські війська формують ударні групи в Білорусі; Російські елементи в Білорусі здебільшого використовують білоруську інфраструктуру та навчальний потенціал для тренувальних ротацій. Російські мілблогери також дедалі частіше списують ідею повторної атаки на Київ як інформаційну операцію та припускають, що найбільш вірогідною ціллю російського наступу буде східна Україна або сусідня Харківська область.

Захід втягує Росію у війну на виснаження, - Кох

РФ створює двомільйонну армію - ГУР

Росія анонсує формування щонайменше 20 нових дивізій - український генерал

Путін змінив керівника угруповання військ РФ проти України

В Росії заборонили виїзд за кордон військовозобов'язаним

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів