Президент США готує одноразову допомогу Україні - $100 млрд

21:36 7 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Ухвалення єдиного пакету, розмір якого може досягати 100 мільярдів доларів, може дати адміністрації Байдена найкращі шанси забезпечити фінансування війни до виборів у листопаді наступного року.

Джо Байден розглядає законопроєкт про одноразові витрати на фінансування війни в Україні до наступних президентських виборів, намагаючись подолати глухий кут із республіканцями, повідомляє The Telegraph, пише Dailylviv.com.

Білий дім розробляє плани звернення до Конгресу з проханням виділити найбільший пакет фінансування зброї та гуманітарної допомоги на тлі побоювання, що тяглі суперечки щодо витрат можуть завдати шкоди президенту на виборах наступного року.

Останніми тижнями війна стала основною лінією розколу між конгресменами-республіканцями, затримавши запит пана Байдена на пакет 24 мільярдів доларів (19,6 мільярда фунтів стерлінгів), розрахований на початок наступного року.

Лідери НАТО та Володимир Зеленський, президент України, висловили стурбованість тим, що підтримка США може повністю припинитися, що змусить європейські країни компенсувати дефіцит близько 2,7 мільярда доларів на місяць і покладатися на свої менші запаси зброї.

Деякі чиновники вважають, що ухвалення єдиного пакета, розмір якого може досягати 100 мільярдів доларів, може дати адміністрації Байдена найкращі шанси забезпечити фінансування війни до виборів у листопаді наступного року.

«Ідею «великого пакета» рішуче підтримують багато в адміністрації», — повідомило джерело, знайоме з обговореннями. «Прихильники України хочуть, щоб це був однозначний великий законопроєкт, а потім не мали справу з ним до наступних виборів».

Цей крок дозволить уникнути подальших дебатів у Конгресі щодо витрат України наступного року. Дональд Трамп, лідер від Республіканської партії, та два інших провідних претенденти на пост президента, неодноразово критикували пана Байдена через війну, стверджуючи, що гроші мають витрачатися на внутрішні пріоритети, такі як вартість життя та безпека кордону.

Нагадаємо, нещодавно Президент Джо Байден натякнув у середу, що він обмірковує тристоронній обмін, згідно з яким Польща, союзник по НАТО, отримає американські системи «Залізний купол» і надішле частину власних систем ППО в Україну. 

Як писав раніше Dailylviv.com, Байден повідомив Зеленському, що Київ вперше отримає ракети великої дальності ATACMS

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів