Україна виграє війну з Росією, якщо отримає касетні боєприпаси для HIMARS - американський офіцер

19:08 16 серпня 2023 р.

Фото до новини

Американський радник головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного, Ден Райс оцінив як Україна може виграти війну з росією

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Якщо ми надамо Україні 2000 касетних ракет для пускової установки HIMARS, оборонні лінії Росії будуть прорвані, і війна закінчиться перемогою Києва - насправді все так просто, оцінив Ден Райс, американський радник головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного, в середу, 16 серпня.

Райс, випускник престижної військової академії Вест-Пойнт і президент Американського університету в Києві, мав великий вплив на рішення США в липні надати Україні касетні боєприпаси DPICM. Зараз офіцер переконує Білий дім зробити наступний крок і надати українській армії касетні ракети для пускової установки HIMARS, повідомляє Newsweek.

Касетні боєприпаси можуть бути випущені з HIMARS на відстань близько 45 км, тоді як "звичайні" боєприпаси цього типу, які Україна вже має в своєму розпорядженні, дозволяють вражати ворожі цілі на відстані 25 км. Ракети дозволять Києву ефективно знищувати російські артилерійські позиції, які спричиняють найбільший хаос на фронті. Вогнева міць збільшиться з 88 невеликих ракет, які називаються касетними суббоєприпасами, до 512 або навіть 644, стверджує Райс.

Пускові установки HIMARS, які передаються Києву з літа 2022 року, суттєво змінили хід війни, дозволивши українській армії знищувати російські командні пункти, логістичні центри та склади боєприпасів.

Україна отримає від США касетні боєприпаси, які посилять контрнаступ

Перші касетні боєприпаси Україна застосувала на укріплених спорудах росіян

В Офісі Президента повідомили, коли виготовили ракети, якими Росія вдарила цієї ночі по Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів