Байден підтвердив союзникам зобов’язання США підтримувати Київ

23:36 3 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден у вівторок, 3 жовтня, провів телефонну розмову зі союзниками щодо подальшої підтримки України.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому, пише Dailylviv.com. Розмова відбулася на тлі рішення Конгресу США затвердити тимчасовий бюджет без коштів на додаткову допомогу Україні, зауважує DW.

У розмові взяли участь канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністри Канади Джастін Трюдо, Італії Джорджа Мелоні, Японії Фуміо Кісіда, Великобританії Ріші Сунак, міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна, президенти Польщі Анджей Дуда та Румунії Клаус Йоганніс, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Єнс Столтеберг, голови Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та Європейської Ради Шарль Мішель.

Байден закликав союзників координувати підтримку України і підтвердив зобов’язання США підтримувати Київ "стільки, скільки буде потрібно".

"Лідери обговорили зусилля щодо забезпечення України боєприпасами та системами озброєнь, необхідним для захисту її території від російської агресії, зміцнення протиповітряної оборони України для захисту її критично важливої інфраструктури від повітряних нападів Росії зараз і в найближчі місяці, а також ремонт і зміцнення її енергетичної інфраструктури протягом цієї зими", - повідомили у Білому домі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів