Постачання F-16 в Україну – це питання місяців, - міністр ВПС США

22:04 22 травня 2023 р.

Фото до новини

США не надаватимуть власні винищувачі українській стороні.

Постачання F-16 в Україну займе в кращому випадку кілька місяців, заявив у понеділок, 22 травня, міністр ВПС США Френк Кендалл. Водночас він не виключив передачу США українській стороні власних винищувачів.

Про це повідомило польське радіо, пише Dailylviv.com.

Представник Пентагону, відповідальний за ВПС і ВКС, Кендалл торкнувся питання передачі F-16 Україні під час виступу в університеті Джорджа Вашингтона у Вашингтоні. За його словами, для того, щоб літаки долетіли до України, «потрібно вирішити багато деталей», і це займе «у кращому випадку кілька місяців».

«Це дасть українцям перехідні можливості, яких вони зараз не мають, але це не буде драматична "зміна гри" (...), це принципово не змінить рівняння», – сказала Кендалл.

Він визнав, що рішення про дозвіл на передачу літаків могло бути прийнято і раніше, але тоді були вищі пріоритети, і дехто вважав цей крок ескалацією.

«Я вважаю, що зараз ми маємо розумний момент для прийняття такого рішення. Нам потрібно почати думати наперед у довгостроковій перспективі», — сказав він.

На запитання, чи можуть США надати Україні власні літаки – на додаток до тих, що пропонують європейські країни, – він не виключив цього, додавши, що «є багато можливостей».

Він також підрахував, що підготовка українських пілотів триватиме «місяці, а не роки». «Я не думаю, що я коли-небудь бачив більш мотивованих людей», - прокоментував Кендалл, маючи на увазі військових із України.

Літакам F-16 заборонять бити по території Росії

Радянський авіапарк ЗСУ приречений - потрібні літаки F-16

Українських пілотів у США перевіряють на авіасимуляторах, щоб визначити їхню здатність керувати F-16

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів