Літакам F-16 заборонять бити по території Росії

16:28 20 травня 2023 р.

Фото до новини

Україна отримує винищувачі F-16 за умови, що їх не використовуватимуть для ударів по території Росії.

Такою є умова США. Про це було повідомлено під час прес-брифінгу прессекретаря Карін Жан-П'єр і радника з національної безпеки Джейка Саллівана про поїздку президента США до Японії, пише Dailylviv.com.

"Упродовж останніх кількох місяців ми та наші союзники й партнери справді зосередилися на забезпеченні України системами, зброєю та підготовкою, які їй потрібні, щоб мати змогу проводити ефективні наступальні операції цієї весни та літа. Ми виконали те, що обіцяли. Ми дали Україні те, що їй потрібно, на основі тісних консультацій між нашими та їхніми військовими. І зараз ми перейшли до дискусій щодо вдосконалення українських повітряних сил у рамках нашого довгострокового зобов’язання щодо самооборони України, -  сказав Джейк Салліван. - Буквально вчора, як ви всі знаєте, президент Байден повідомив своїх колег із G7, що Сполучені Штати підтримуватимуть спільні зусилля з підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включаючи F-16.

...США не дозволяють і не підтримують атаки російської території. Це стосується і підтримки надання винищувачів F-16 будь-якою стороною. І українці постійно доводять, що вони згодні на такі умови. І, власне, ми бачили, як вони дотримуються цього, коли ми надавали їм всі інші види озброєння".

Міністр оборони України Олексій Резніков відреагував у ФБ на ситуацію з літаками F-16: "Наші повітряні аси не менш майстерні, ніж українські екіпажі Patriot’ів, Iris’ів чи NASAMS’ів. Впевнений, що вони зроблять свою роботу на найвищому рівні. Хочу звернутися до усіх громадян України. Рішення, які сьогодні ухвалюють наші партнери щодо літаків – це важливий етап, але не кінець шляху. Знадобиться час, ресурси і багато дуже кваліфікованої праці, доки наше небо стане безпечнішим. Треба набратися терпіння".

Україна одержить літаки F-16

США сигналізують союзникам, що не блокуватимуть експорт їхніх літаків F-16 в Україну

Радянський авіапарк ЗСУ приречений - потрібні літаки F-16

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів