Байден схвалив підготовку українських пілотів на винищувачах F-16

17:52 19 травня 2023 р.

Фото до новини

Байден схвалив плани підготовки українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це повідомило Associated Press, пише Dailylviv.com

Президент Джо Байден у п’ятницю схвалив плани тренувати українських пілотів на американських винищувачах F-16, за словами двох людей, обізнаних із цим питанням, коли він обговорював плани з лідерами найпотужніших демократій світу. посилити покарання Росії за 15-місячне вторгнення в Україну.

Лідери Великої семи збираються в Хіросімі, де в неділю до них має приєднатися президент Володимир Зеленський у своїй найдальшій поїздці з країни з початку війни минулого лютого.

Лідери вперше почули про те, що Байден підтримує навчання українських пілотів на передових винищувачах, як передумову відправлення літаків в Україну.

Лідери G7 також встановили нові санкції проти Москви, а також плани посилити ефективність чинних фінансових санкцій, спрямованих на стримування військових зусиль президента Володимира Путіна.

«Наша підтримка України не послабиться», – йдеться в заяві лідерів G7, оприлюдненій після закритих зустрічей. Вони пообіцяли разом протистояти незаконній, невиправданій і неспровокованій агресії Росії проти України.

«Росія почала цю війну і може закінчити цю війну», — сказали вони.

Навчання на F-16 буде проводитися в Європі і, ймовірно, розпочнеться найближчими тижнями. Але Байден сказав лідерам, що рішення про те, коли, скільки і хто надасть Україні винищувачі четвертого покоління для бойових дій, будуть прийняті в найближчі місяці, поки триватимуть навчання.

Зеленський постійно закликав до постачання західних винищувачів для зміцнення оборони своєї країни від вторгнення Росії, але досі стикався зі скептицизмом США щодо того, що вони переломлять хід війни. Тепер, коли Україна зміцнила свою протиповітряну оборону за допомогою безлічі протиповітряних систем зі Заходу, офіційні особи вважають, що ці літаки можуть стати корисними в боях і важливими для довгострокової безпеки країни.

В Україну прилетять F-16: генсек НАТО вірить у це

Кулеба просить літаки F-15, F-16 і системи ППО, щоб захищати НАТО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів