Україна готується отримати від 40 до 50 F-16: Зеленський зробив рішучі кроки

11:08 16 травня 2023 р.

Фото до новини

Україна планує отримати від 40 до 50 F-16 загалом, сформувавши три чи чотири ескадрильї для захисту повітряного простору України від російських бомбардувань.

Про це повідомив радник міністра оборони України Олексія Резнікова Юрій Сак виданню Politico, інформує Фокус, пише Dailylviv.com.

Він пояснив, що потреба у сучасних літаках невідкладна. Вона загострилася в березні, коли російські ВПС почали широко використовувати керовані бомби, що планують. Таке озброєння досягає цілей на далеких дистанціях. Зараз Україна не має "нічого, щоб зупинити" російські літаки, які їх переносять. Для цього потрібні сучасні винищувачі.

"Сьогодні всі говорять про коаліцію винищувачів - це дуже перспективний знак", - розповів Сак.

Радник Міноборони зазначив, що протиповітряна оборона потребує винищувачів F-16. У цьому випадку ППО України матиме більше можливостей.

Юрій Сак анонсував і рішучі кроки з боку президента Володимира Зеленського щодо цього питання. Глава української держави бажає, щоб питання сучасних бойових літаків обговорили на порядку денному саміту G7, який відбудеться в японській Хіросімі, а також на саміті НАТО у Литві у липні.

Оскільки Франція, Великобританія, Італія та Німеччина не можуть запропонувати F-16, Сак сказав, що "вони мають важливий голос у міжнародній коаліції", а Київ має бажання, щоб європейські союзники заохочували таких союзників, як США та Туреччина.

Радник міністра оборони пояснив, що український президент отримав "запевнення" від союзників у тому, що вони обговорять це питання найближчими днями. Це сталося під час його європейського турне.

Вирішальне значення візитів Зеленського до Італії, Німеччини, Франції та Великобританії (відео)

Американські танки для України прибули до Німеччини

В Україну прибули італійсько-французькі системи ППО SAMP-T (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів