Польщу й Угорщину все ще розділяє позиція щодо України, - Моравєцький

13:50 5 вересня 2022 р.

Фото до новини

"Наша позиція щодо України дуже конкретна – допомагати, тому що там є лінія фронту і ми не хочемо, щоб вона була ближче до Польщі", - сказав 5 вересня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

У понеділок, 5 вересня, під час прес-конференції у Варшаві прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький відповів на запитання про поточний стан польсько-угорських відносин у зв’язку з російським вторгненням в Україну. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

У неділю, 4 вересня, портал wpolityce.pl опублікував фрагмент інтерв’ю прем’єр-міністра, в якому той заявив, що польський уряд хоче повернутися до співпраці в рамках Вишеградської групи і «спільної діяльності з Угорщиною».

«Ми з Угорщиною маємо багато спільного. Угорщина – разом з Чехією і Словаччиною – є найближчим союзником в Європейському Союзі. Наші угорські друзі можуть чітко бачити, як ведеться політика в Брюсселі. Разом з усією Вишеградською групою ми в змозі більш ефективно реалізовувати нашу політику», – відповів він.

За словами Матеуша Моравєцького, Польща та Угорщина «досі розділені ставленням щодо України». «Наша позиція щодо України дуже конкретна – допомагати, тому що там є лінія фронту і ми не хочемо, щоб вона була ближче до Польщі. Але я хотів би зазначити одне – хоча я критично ставлюся до багатьох заяв наших угорських союзників, всі санкційні пакети могли бути встановлені лише тому, що вони були узгоджені одноголосно – тому Угорщина теж проголосувала за ці пакети», – підкреслив Матеуш Моравєцький.

«Ми набагато більш чутливі до того, що відбувається в Україні, але сьогоднішня енергетична криза, кліматична криза та усі наслідки кризи, які впливають на нас щодня, а також усі економічні потрясіння, з якими ми маємо справу, означають, що навіть якщо ми відрізняємось, потрібно шукати те, що нас об'єднує – так ми будемо діяти в рамках Вишеградської групи», – сказав Матеуш Моравєцький.

Оборонний ярмарок у Кельцах також служить безпеці Польщі, сказав президент Анджей Дуда ( на світлині вгорі), підкресливши, що Міжнародна виставка оборонної промисловості стала третьою за величиною подібною подією в Європі.

Угорщина дозволить транзит зброї до України через свою територію , - Левенте Мадяр

В Угорщині, через війну в Україні, оголошено надзвичайний стан

Польща і Україна готують новий договір про добросусідство

Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів