Угорщина перекидає до кордону з Україною додаткові підрозділи збройних сил

09:40 26 лютого 2022 р.

Фото до новини

Колишня російська техніка, яку модернізували в Угорщині.

БТР-80 і БТР-80А, в 90-х роках були поставлені РФ в Угорщину в рахунок погашення російського боргу. Але оскільки в Росії за часів президента Єльцина не було вільних грошей, то Москва запропонувала розплатитися бронетранспортерами.

Згодом ці машини пройшли модернізацію в Угорщині (заміна засобів зв'язку, прицільних пристроїв та ін.). Модифіковані версії носять позначення відповідно BTR-80M та BTR-80AM.

Про це повідомляє угорське видання Index.

Міністр оборони Угорщини Тібор Бенко 22 лютого оголосив про перекидання частини військ на східні кордони країни. Таке рішення він ухвалив для вирішення безпекових і гуманітарних питань у зв’язку з ситуацією в Україні.

За словами Бенка, угорці не повинні боятися, але мають бути пильними, а Збройні сили Угорщини – готовими до будь-якої ситуації. Перекидання військ здійснюється відповідно до рішення прем’єра Віктора Орбана не допустити появи в Угорщині іноземних збройних формувань.

Угорський міністр оборони наголосив, що в разі ескалації ситуації в Україні воєнні дії відбуватимуться не лише на сході, а й у напрямку Києва та Закарпаття. Тому солдати мають бути готові до прибуття на кордони біженців і здійснення гуманітарних завдань.

Раніше про готовність прийняти біженців із України в разі ескалації заявляли в Румунії.

Ситуація на кордоні з ЄС: найбільші черги на ПП з Польщею

США, Канада та європейські союзники розгорнули сотні й тисячі додаткових військ у східній частині альянсу

Угорщина перекидає до кордону з Україною додаткові підрозділи збройних сил

Українці перетинають кордон зі своїми тваринами: як реагують поляки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів