Польща – нова військова наддержава Європи, - ЗМІ

09:29 6 грудня 2022 р.

Розвантаження американської військової техніки у порту в Ґдині (ілюстраційне фото)PAP/Adam Warżawa

Розвантаження американської військової техніки у порту в Ґдині (ілюстраційне фото)PAP/Adam Warżawa

Польща завдяки рішенням, прийнятим у сфері оборони за останні роки, стала новою військовою супердержавою Європи, – оцінює португальський тижневик «Sabado» у своєму найновішому номері.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Лісабонське видання зазначає, що Варшава задовго до російського вторгнення в Україну застерігала від зближення між Берліном і Москвою, називаючи угоду 2014 року про будівництво газопроводу «Північний потік-2» «новим пактом Ріббентропа-Молотова».

Тижневик вважає, що Польща прагне «у відносно короткий час встановити свою військову перевагу на європейському континенті».

«Польща не приховує таких амбіцій і не далека від їх реалізації», — пише лісабонське видання.

«Сабадо», нагадуючи, що Варшава замовила озброєння в Південній Кореї та США, зазначає, що вже у 2023 році Польща виділятиме на оборону 3% свого ВВП, що є одним із найбільших показників у НАТО.

Видання зазначає, що «на відміну від інших європейських армій», Варшава не має проблем із набором громадян до війська. І нагадує про структури польської територіальної оборони, що стрімко розвиваються.

Португальський тижневик наголошує, що військова промисловість є сильною стороною оборонної системи Польщі. «Сьогодні (…) це друга найкраща індустрія виробництва зброї в Європі після Туреччини», — йдеться у лісабонському виданні.

«Сабадо» нагадує, що прикладом сучасної бойової техніки польського виробництва є гармати-гаубиці Krab. Тижневик зазначив, що Варшава передала їх Україні, яка бореться із російським вторгненням.

Як наголошує португальський журнал, саме загроза з боку Росії лише за кілька років зробила Польщу новою військовою супердержавою в Європі.

У північно-східній Польщі на 70 га збудують нову військову частину

Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

До Польщі доставляють перші танки Abrams, ракети Himars і літаки F-35

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів