Польща має замінити Росію у G20, - Селлін

13:19 18 листопада 2022 р.

Фото до новини

Ярослав Селлін вважає, що Польща набула великого геополітичного значення завдяки підтримці України, і вона дозріла, аби замінити Росію у групі 20-ти найбільш промислово і політично розвинених країн світу

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Заступник міністра культури та національної спадщини Ярослав Селлін заявив, що Польща повинна замінити Росію у «Великій двадцятці» (G20), тобто у групі найбільш промислово розвинених країн світу. Ярослав Селлін сказав в, що Польща має брати участь у зустрічах найважливіших країн:

«Я вважаю, що якщо G20 було задумане так, що це 20 економічно та політично найважливіших держав, то ситуація дозріла до цього. В економічних рейтингах Польща посідає приблизно 20-те місце у світі, тоді як геополітичне значення Польщі значно зросло завдяки допомозі, наданій Україні. Навіть українці та українські політики всерйоз кажуть, що якби не Польща, то їх давно вже не було би».

Ярослав Селлін теж наголосив, що Росію слід визнати терористичною державою. Тоді не буде жодних сумнівів щодо того, чи варто запрошувати Росію на засідання G20 чи ОБСЄ.

Кілька днів тому Міністерство закордонних справ повідомило, що Польща відмовила у видачі віз членам російської делегації, які мали взяти участь у засіданні Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Зустріч відбудеться у Варшаві з 24 по 26 листопада.

Верховна Рада звернеться до G20 щодо виключення РФ зі складу Групи Двадцяти

Лавров потрапив у лікарню після прибуття на Балі, - ЗМІ(доповнено)

Путіну не місце на саміті G20 - МЗС України

Саміт G20: Зеленського і Путіна поселять на Балі у різних готелях

Путін зазнає поразки по всіх своїх стратегічних і військових цілях, - адмірал ЗСУ Великої Британії

Путін пообіцяв Моді закінчити війну в Україні якнайшвидше

Зеленський візьме участь у саміті G20

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів