Польща хоче продовжити ембарґо на імпорт українського зерна після 15 вересня

12:06 31 серпня 2023 р.

Фото до новини

Такого висновку дійшла міжвідомча нарада, присвячена ситуації на ринку зерна, яка відбулась у середу, 30 серпня в Міністерстві сільського господарства та розвитку села

Польща виступає за продовження заборони ЄС на імпорт українського зерна після 15 вересня. Про це повідомло Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Такого висновку дійшла міжвідомча нарада, присвячена ситуації на ринку зерна, яка відбулась у середу, 30 серпня в Міністерстві сільського господарства та розвитку села.

«Були розглянуті можливості вжиття подальших заходів щодо поліпшення транзиту зерна з України. Було звернуто увагу на необхідність залучення коштів ЄС для розвитку портової та транспортної інфраструктури, про що ще в минулому році заявляла Голова Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн», — йдеться у повідомленні відомства. 

Нагадаємо, Польща оголосила, що якщо ЄС не продовжить заборону на українське зерно після 15 вересня, Варшава запровадить ембарґо в односторонньому порядку.

Напередодні у Міністерстві закордонних справ України назвали таке рішення «неприйнятним».

«Вважаємо категорично неприйнятним продовження торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України після того, як 15 вересня сплине дія заборони Європейської Комісії», — йшлося у заяві МЗС України.

Польща розблокує лише транзит української агропродукції, але заборонятиме її ввезення на свій ринок

Європейські фермери блокують тракторами українські вантажівки зі зерном

Польща заборонила імпорт не лише зерна з України

У Польщі створили слідчу групу через нелегальний імпорт українського зерна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів