Польща заборонила імпорт не лише зерна з України

19:54 15 квітня 2023 р.

Фото до новини

Міністр розвитку і технологій Вальдемар Буда підписав розпорядження про заборону імпорту з України сільськогосподарської продукції, зокрема зерна, цукру, сухих кормів, фруктів і овочів, вин, яловичини, телятини й молока.

"Ми ніколи не залишимо фермерів без допомоги, - повідомив у твітері прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише Dailylviv.com

 - Доплати до ціни пшениці - тонна не менше 1400 злотих. Субсидії на добрива. Підвищили дотації на сільгосппальне. Заборона на імпорт зерна з України до Польщі".

Про це прем'єр-міністр РП заявив сьогодні на з'їзді польських фермерів.

Міністр сільського господарства України Микола Сольський висловив жаль з приводу заборони Польщею імпорту сільськогосподарської продукції з України. Про це повідомило Польське радіо. Міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда підписав розпорядження про заборону імпорту з України сільськогосподарської продукції, зокрема зерна, цукру, сухих кормів, фруктів і овочів, вин, яловичини, телятини та молока.

Міністр Сольський нагадав, що кілька днів тому він спілкувався з міністром сільського господарства Польщі Робертом Телюсом про імпорт і транзит українського зерна через Польщу, але польська сторона ввела заборону на ввезення української продукції.

Микола Сольський зазначив, що Україна розуміє складну ситуацію, яка склалася через блокаду українських портів росіянами. "Але для всього світу і для кожної людини в цьому світі очевидно, що становище українських фермерів є найважчим. І ми просимо польську сторону врахувати це", - сказав міністр сільського господарства України. Він також висловив сподівання, що під час запланованого післязавтрашнього візиту до Польщі вдасться досягти згоди щодо спірних питань і забезпечити транзит українського зерна через Польщу.

У Польщі створили слідчу групу через нелегальний імпорт українського зерна

На експорт зерна з України понад 20 держав надали близько $150 млн

Керівництво Київської, Львівської і Чернівецької митниць блокувало експорт зерна

На кордоні Україна-Польща збудують елеватори для зерна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів