Єврокомісія готова заборонити імпорт з України чотирьох видів агропродукції у 5 країн

12:23 19 квітня 2023 р.

Фото до новини

Для таких надзвичайних заходів і заборони імпорту окремих товарів також потрібна буде згода України.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Єврокомісія готова заборонити імпорт пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку. Це рішення замінить заборону на імпорт, введену Польщею, а також Словаччиною та Угорщиною у відповідь на надмірний імпорт з України.

Наразі це одна з пропозицій Комісії, які мають бути розглянуті, і яка призведе до розв'язання проблеми надлишкового українського імпорту. Вона передбачає, що односторонні рішення будуть замінені діями на рівні ЄС. Заборона стосуватиметься п'яти країн, які повідомили про проблеми – Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Болгарії.

Неофіційні дані свідчать, що було перевірено правові підстави, на яких Комісія могла ухвалити такі надзвичайні рішення без необхідності розпочинати розслідування. Проте рамки заборони на імпорт, які може запровадити Комісія, будуть вужчими, ніж ті, що Польща запровадила в суботу, 15 квітня, ввечері. Для таких надзвичайних заходів і заборони імпорту окремих товарів також потрібна буде згода України, щоб уникнути можливого оскарження рішення у Світовій організації торгівлі.

Це питання має бути обговорено сьогодні, 19 квітня, на зустрічі віцепрезидент Єврокомісії Валдіса Домбровскіса з представниками Польщі, Угорщини та Словаччини, а також Болгарії, Румунії та України.

Нагадаємо, 18 квітня Польща пообіцяла розблокувати лише транзит української агропродукції, але заборонятиме її ввезення на свій ринок.

Польща розблокує лише транзит української агропродукції, але заборонятиме її ввезення на свій ринок

Європейські фермери блокують тракторами українські вантажівки зі зерном

Польща заборонила імпорт не лише зерна з України

У Польщі створили слідчу групу через нелегальний імпорт українського зерна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів