Один німець став спостерігачем на російському псевдореферендумі в Україні. І це не Шредер

09:33 25 вересня 2022 р.

Фото до новини

Це «чисто приватно, я задля цього взяв відпустку», – запевнив керівник енергетичної компанії «Energie» Вальдек-Франкенберґ.

Штефан Шаллер, керівник енергетичної компанії «Energie» Вальдек-Франкенберґ, бере участь в організованому Росією псевдореферендумі на окупованій частині Запорізької області України. У заяві для порталу HNA Шаллер підкреслив, що «хотів зрозуміти картину ситуації на місці». Це «чисто приватно, я задля цього взяв відпустку», – запевнив він.

Одному з російських агентств Шаллер повідомив, що все було дуже добре організовано і серед населення був ентузіазм щодо голосування. Російські державні інформаційні агентства також поширюють фото і відео «німецького спостерігача за виборами», – пише «Bild».

Штефан Шаллер вже виступав «спостерігачем» за виборами в Росії у 2021 році. Тоді він супроводжував вибори до Держдуми (нижня палата парламенту Росії) у російській республіці Комі.

Гастролі Шаллера, «замовлені Кремлем» сприймають погано. Мер району Вальдек Франенберґ і голова правління постачальника енергії Юрґен ван дер Горст висловив своє розчарування. За його словами він знав, що Шаллер був у відпустці та подорожував, але не знав, що ця відпустка поєднувалася з обов’язками спостерігача на виборах.

У понеділок керівництво «Energie» Вальдек-Франкенберґ має прийняти остаточне рішення щодо подальшої долі Шаллера в компанії, – інформує портал t-online.

Нагадаємо, що Герхард Шредер - федеральний канцлер ФРН з 27 жовтня 1998 до 22 листопада 2005 року. Особистий друг Путіна. Працював у російському Газпромі.

Україна вимагає термінового скликання Радбезу ООН, - МЗС

Західна еліта повинна прозріти щодо росії, - прем'єр-міністр Польщі

Росія може атакувати Україну тактичними ядерними бомбами потужністю до 100 кілотонн, - експерти

Від допомоги Заходу залежить, чи захистить Київ свою незалежність, - Качинський

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів